Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Theodor Reye

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 June 1838

Ritzebüttel (near Cuxhaven), Germany

2 July 1919

Würzburg, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Theodor Reye frekuentuar shkollën në Hamburg. Ai pastaj ka studiuar inxhinieri mekanik dhe matematik fizikës në Hannover, Cyrih dhe Göttingen. Ai mori një doktoraturë nga Göttingen në 1861 për një tezë mbi dinamikën e gazit. Reye paraqiti tezën e tij habilitation në Universitetin e Zyrihut dhe më pas u bë një lektor atje në 1863. Ai ka ligjëruar më fizikës matematikore deri 1870.

Nga 1870-1872 Reye punuar në Ahen, pastaj ai u emërua në një karrige të gjeometrisë së në Strasburg. Pasi ka dalë në pension në 1909, ai mbeti deri në Strasburg fillimin e Luftës së Parë Botërore, kur ai shkoi në Würzburg.

Interes në fillim Reye në fizikës matematikore dhe meteorologjia kthyer në një interes në gjeometri edhe kur ai mbajti lectureship ne fizike matematikës në Zürich. Arsyeja për ndryshimin e zonës së tij ishte se ai u drejtua drejt gjeometri nga puna e tij në mekanikë. Kjo solli atë në statikë grafike dhe nga Staudt 's punojnë në gjeometri. Ai botoi një vepër dy vëllim më sintetike gjeometri Geometrie Lage der në 1866 dhe 1868.

Puna e tij në gjeometri përfshirë një studim i conics, quadrics dhe gjeometria projektive. Një konfiguracion i 12 pikë, 12 avionë dhe 16 linja që ai botoi në vitin 1878 është emëruar pas tij. W Burau shkruan në:

Reye trajtuar në detaje teorinë e conics dhe quadrics dhe të sistemeve të tyre lineare ... Ai ishte një nga geometers kryesore të kohës së tij, dhe ai botoi një marrëveshje e madhe në gjeometri sintetike.

Nuk është e paarsyeshme që të pyesni pse punës së Reye nuk është njohur më mirë sot. Pjesë e arsyes duhet të jetë që disa e punës së Reye u interpretua më vonë në gjeometrinë e krijuar nga Corrado Segre, në mënyrë të veçantë ajo u interpretua në përcaktimin e Segre manifolds. Reye punës për manifolds lineare e lapsa aeroplan projektive dhe tufa në sfera të shkoi në vendosjen Segre manifold.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland