Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Evgeny Yakovlevich Remez

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Feb 1896

Mstsislau, Mahiliou gubernia, Belarus

31 Aug 1975

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Evgeny Remez u arsimua në Universitetin Kiev diplomohen në vitin 1924. Ai mësoi në institucione të ndryshme në Kiev për shumicën e jetës së tij. Ai punoi në Institutin Pedagogjik 1933-1955 dhe ai u bë profesor në Universitetin e Kievit në 1935. Ai gjithashtu ka punuar në Institutin e matematikës e Akademisë së Shkencave të Ukrainës në Kiev nga 1935 deri në vdekjen e tij në vitin 1975.

Puna e tij kryesore ishte teoria konstruktiv e funksioneve dhe teori të përafrimit. Në mes të 1930, ai i zhvilluar metodat e përgjithshme kompjuterike e përafrimit Chebyshev dhe algoritmi që u lejon Remez përafrimin uniforme. Ai ndërton, me shkallë të caktuar të saktësisë, një polinom e përafrimit të mirë Chebyshev për një funksion të caktuar të vazhdueshme. Një algorithm i ngjashëm u zhvillua më vonë u ka mundësuar përafrim racional të funksioneve të vazhdueshëm të përcaktuara në një interval.

Remez përgjithësuar Chebyshev - Teoria Markov karakterizimi dhe e përdorën atë për të siguruar zgjidhje të përafërt e ekuacioneve diferenciale. Ai provoi rezultatet rreth polynomials kufizohet dhe ka krijuar metoda të përgjithshme operator i përafrimit sekuencë. Ai gjithashtu ka punuar për zgjidhje të përafërt e ekuacioneve diferenciale dhe historinë e matematikës.

Remez pranuar nderon shumë për arritjet e tij duke përfshirë zgjedhjet për Akademinë e Shkencave të Ukrainës në vitin 1939.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland