Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Kurt Werner Friedrich Reidemeister

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

13 Oct 1893

Brunswick, Germany

8 July 1971

Göttingen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kurt Reidemeister u shqyrtuar si një student nga Landau dhe u bë një asistent të Hecke. Teza e tij e doktoraturës është në teorinë e numrit algjebrike, problem të veçantë që është sugjeruar nga Hecke, dhe si rezultat publikim Relativklassenzahl gewisser relativ-quadratischer Zahlköper u shfaq në 1921. Në të vihet re se:

Nga të gjitha dokumentet e listuara në 71 nekrologji Reidemeister duke Artzy (), kjo është e vetmja e cila merret me teorinë e numrave. Ajo rrallë ndodh që një shpërblim shumë produktiv matematikan fushën e tezën e doktoratës në mënyrë konsistente më vonë.

Menjëherë ai kishte shkruar tezën e doktoratës, Reidemeister u bë i interesuar në Gjeometria diferenciale. Ishte Blaschke të cilët kishin ardhur me probleme të veçanta në gjeometrinë diferenciale Reidemeister në të cilën filloi të punojë.

Në Hahn 's rekomandim, Reidemeister u emërua si profesor i gjeometrisë në Universitetin e Vjenës në vitin 1923. Këtu ai u bë një koleg i Wirtinger që Reidemeister interesuar në teori nyjë. Në veçanti Wirtinger tregoi Reidemeister si të llogaritin grup themelore të një nyjë nga projektim saj. Kjo metodë, në fillim për shkak të Wirtinger, duket se në punën e Artin e cila u botua në 1925.

Gjatë qëndrimit në Vjenë, Reidemeister erdhi gjithë Tractatus nga Wittgenstein. Udhëhequr nga Reidemeister, grupi i Matematikanë në Vjenë kaloi një vit duke studiuar idetë e thella në logjikë dhe matematikë në këtë punë.

Në 1927 Reidemeister u ofruar një karrige në të cilën ai Königsberg pranuar. Në 1930 gjermane u takuan në Kongresin e matematike Königsberg dhe Reidemeister organizoi konferencën e parë ndërkombëtare mbi filozofinë e matematikës të jetë një pjesë e Kongresit më të madh. Ai u detyrua të largohet nga kreu i tij në Königsberg në vitin 1933 nga nazistët, të cilët ai e kundërshtoi me forcë, i cili klasifikuar atë si "politikisht i sëmurë. Pasi u pezulluan përkohësisht nga kryetari i tij, ai u emëruar më vonë të Hensel 's karrige në Marburg në atë që u konsiderua si një universitet të vogël dhe më pak prestigjioze.
Reidemeister punuar në themelet e gjeometrisë dhe ai shkroi një libër i rëndësishëm në teorinë e Gruppen und Knoten nyjë (1926). Ai krijoi një gjeometri dhe topologji bazuar në teorinë e grupit pa konceptin e një limit. Në veçanti ai shkroi një libër i rëndësishëm Einführung in die Topologie kombinatorische (1932) mbi topologji kombinator. Siç është vërejti në:

Edhe pse Reidemeister ... ishte, mbi të gjitha, një gjeometër, librin e tij mbi 'topologji kombinator' përmban vështirë se çdo vizatime. Abstragim dhe ashpërsi janë shumë në modë.

Reidemeister pasur një ndikim të rëndësishëm në teorinë e grupit, pjesërisht nëpërmjet punës së tij në nyje dhe grupet, pjesërisht nëpërmjet ndikimin e tij në Schreier. Duke folur për këtë ndikim në teorinë e grupit, Chandler dhe Magnus shkruani në:

Reidemeister ishte ... në thelb një gjeometër. Ndikimin e tij në teorinë e grupit kombinator është kryesisht ai i një pionier. Idetë e tij ishin stimuluese dhe kishte, të paktën në disa raste, një efekt të gjatë të qëndrueshme.

Interesa të tjera Reidemeister përfshinte filozofi dhe themelet e matematikës. Ai gjithashtu shkroi për poetë dhe ishte një poet vetë. Ai përkthyer Mallarmé.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland