Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hans Reichenbach

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Sept 1891

Hamburg, Germany

9 April 1953

Los Angeles, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hans Reichenbach studioi matematikë, fizikë dhe filozofi në Berlin, Mynih dhe Göttingen. Planck, Sommerfeld, Hilbert dhe Cassirer ishin mësuesit e tij. Ai kontraktuar një sëmundje të rëndë në frontin rus gjatë Luftës së Parë Botërore vetëm 5 vetë ndoqën Ajnshtajni 's Kursi i parë mbi relativitetin dhe Reichenbach ishte një prej tyre.

Emërohet në një karrige në Berlin në vitin 1926 themeloi Reichenbach shkollë të Berlinit e pozitivizmin logjik. ai kur Hitleri erdhi në pushtet në vitin 1933 ai u largua për në Turqi dhe të mësohen në Stamboll 1933-1938. Ai emigroi në SHBA dhe punoi në Universitetin e Kalifornisë.

Reichenbach shkroi mbi mekaniken kuantike, koha, me induksion, probabiliteti dhe filozofinë e shkencës. Ndër veprat e tij janë Elemente të simbolike Logic (1947) dhe Ngritja e Filozofisë Shkencore (1951).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland