Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Frank Plumpton Ramsey

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Feb 1903

Cambridge, England

19 Jan 1930

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Frank Ramsey 's prindërit ishin Arthur Stanley Ramsey dhe Agnes Mary Wilson. Arthur Ramsey ishte Presidenti i Magdalene College, Cambridge, dhe një mësues privat në matematikë atje. Frank ishte më i vjetër e prindërve të tij katër fëmijë. Ai kishte një vëlla dhe dy motra dhe vëllai i tij Michael Ramsey vazhdoi të bëhej Kryepeshkop i Canterbury-t.

Ramsey hyrë Winchester College në vitin 1915 dhe prej andej ai fitoi një bursë për të Trinity College, Cambridge. Ai përfundoi arsimin e mesem shkollor në Winchester e tij në vitin 1920 dhe ai hyri në Trinity College, Cambridge, për të studiuar matematikë. Në Kembrixh, Ramsey u bë një dijetar i lartë në 1921 dhe u diplomua si një grindavec në Tripos matematike te 1923.

Pas diplomimit, Ramsey shkoi në Vjenë për një kohë të shkurtër, duke u kthyer në Kembrixh ku ai u zgjodh shokët e Kembrixhit në King's College në vitin 1924. Vlen të përmendet se kjo ishte një ngjarje më e pazakontë, dhe në fakt Ramsey ishte vetëm personi i dytë ndonjëherë për t'u zgjedhur në një shoqëri në King's College, nuk ka studiuar më parë në King's.

Në 1925 u martua me Ramsey Lettice C Baker dhe ata kishin dy vajza. Në 1926 ai u emërua si pedagog universitet në matematikë dhe ai më vonë u bë drejtor i Studimeve në Matematikë në King's College. Kjo ishte një karrierë të shkurtër, për trishtim Ramsey vdiq në fillim të 1930. Megjithatë, në kohë të shkurtër gjatë së cilës ai leksione në Kembrixh ai kishte krijuar tashmë veten si një pedagog i shquar. Broadbent shkruan në:

Leksionet e tij mbi themelet e matematikes i impresionuar studentët e rinj nga qartësi mbresëlënëse dhe entuziazmin e tyre ...

Edhe pse Ramsey ishte një ligjërues në matematikë, ai prodhuar punë në një sërë temash të shquar gjatë një periudhe të shkurtër. Si edhe fillimi deri zona të reja të matematikës që tani quhet "teori Ramsey ', që të themi më shumë për poshtë, ai shkroi mbi bazat e matematikës, ekonomi dhe filozofi.

Ai botoi të parë punën e tij kryesore Parimet e matematikës në 1925. Në këtë punë ai pranoi kërkesën nga Russell Whitehead dhe bërë në Principia Mathematica se matematika është një pjesë e logjikës. Qëllimi Ramsey në këtë letër, megjithatë, ishte për të përmirësuar Principia Mathematica dhe ai e bëri këtë në dy mënyra. Së pari ai propozoi në rënie aksiomë e reducibility cilat ai shkruan, është:

... sigurisht jo vetë-evidente dhe nuk ka asnjë arsye të mendoj se e vërtetë, dhe nëse ishte e vërtetë, kjo do të jetë një aksident të lumtur dhe jo një domosdoshmëri logjike, sepse nuk është një tautologji.

Thjeshtëzimin e tij i dytë është për të sugjeruar se thjeshtimi Russell 's teorinë e llojeve nga lidhur me disa paradokse kuptimor si gjuhësore. Ai e pranoi Russell 's zgjidhje për të hequr paradokse logjik i teorisë vendosur që dalin nga, për shembull, "ka vendosur të gjitha përcakton që nuk janë anëtarë të veten". Megjithatë, paradokse semantik të tilla si "ky është një gënjeshtër" janë, pohon Ramsey, krejt të ndryshme dhe varen në kuptimin e fjalës "gënjeshtër". Këto ai u largua me reinterpretation e tij se hoqi aksiomë e reducibility.

Ramsey Mathematical Logic botuar në Gazetën matematike në vitin 1926. Në këtë ai sulmeve:

... Kërcënim bolshevik e Brouwer dhe Weyl ...

për mohimin që propozimet janë të vërteta ose të rreme. Ai shkruan:

Brouwer do të refuzojnë të pranojnë se bie shi ose është ose nuk ishte shi, përveç nëse ai kishte parë për të parë.

Ai gjithashtu kritikon Hilbertit në Logjikë matematike duke thënë se ai kishte tentuar për të zvogëluar matematika për:

... një lojë të pakuptimtë me shenja në letër.

Letër e tij të dytë në matematikë Në një problem të logjikës formale i ishin lexuar të Shoqërisë matematike në Londër më 13 dhjetor 1928 dhe i publikuar në Proceedings of Mathematical Society në Londër në vitin 1930. Kjo studion metodat për përcaktimin e trashësisë së një formulë logjik dhe përfshin disa teorema mbi Kombinatorika të cilat kanë çuar në studimin e një fushë krejt të re të quajtur teori matematike Ramsey. Harary përshkruan këtë lindje të teorisë Ramsey në ku ai shkruan në vijim:

Gazeta festoi e Ramsey [në 1.930] ka nxitur një studim të madh në të dy teori grafik ..., dhe në degët tjera të matematikës .... Teoria Ramsey Me siguri 'është themeluar tani një degë dhe në rritje të Kombinatorika. Rezultatet e saj janë shpesh të lehtë për të shtetit (pasi ata janë gjetur) dhe të vështirë për të provuar, ata janë të bukur kur e saktë, dhe ngjyra. Problemet e pazgjidhura bollëk, dhe pyetjet shtesë interesante hapur dalin më shpejt se zgjidhje për problemet ekzistuese.

Kombinatorika u prezantua nga Ramsey për të zgjidhur një rast të veçantë problemit të vendimit për-gur për të parë kallëzues. Megjithatë, si pika Mellor në, ajo është njohur tani që ka, është një provë më të drejtpërdrejtë sesa që i është dhënë nga Ramsey, ndërsa rastin e përgjithshme të problemit vendimi nuk mund të zgjidhen. Pra pika Mellor në dukje se:

Famë qëndrueshëm Ramsey në matematikë ... mbështetet në një teoremë nuk ka nevojë, e kanë dëshmuar në kursin e duke u përpjekur të bëjë diçka që ne tani e dimë nuk mund të bëhet!

Ramsey bëri një përpjekje sistematike për bazë teorinë matematikore e probabilitetit mbi nocionin e besimit të pjesshme. Kjo punë në probabilitet, dhe puna gjithashtu e rëndësishme në ekonomi, ndodhi kryesisht për shkak Ramsey ishte një mik i ngushtë i Keynes. Duke qenë një mik i Keynes sigurisht nuk u ndal Ramsey sulmuar punën Keynes ', megjithatë, dhe me urtësi dhe probabiliteti, që Ramsey botuar në vitin 1926, ai argumenton kundër ideve Keynes' nga një logjikë priori induktive. Keynes argumente Ramsey e bindur që pas braktisur idetë e tij. Ramsey, duke propozuar një masë probabilitet i bazuar mbi fuqinë e besimit, e:

... merr masa të dy e dëshirave (shërbimet subjektive) dhe të besimit (probabilities subjektiv), duke e themelimit përdorimit tani standardi i këtyre koncepteve.

Në ekonomi, Ramsey ka shkruajtur dy letra Një kontribut për teorinë e taksimit dhe Një teori matematikore e kursimit. Këto do të çojë në fusha të rëndësishme të reja në subjekt.

Ishte filozofi, megjithatë, se ishte dashuria e vërtetë Ramsey's. Ai ka shkruar një numër të veprave të tilla si Universals (1925), Fakte dhe propozime (1927), Universals e ligjit një të vërtetë (1928), Knowledge (1929), Teori (1929), dhe propozimet e Përgjithshëm dhe kauzalitetit (1929). Braithuait shkruan në:

... në filozofinë e përgjithshme marrë më shumë e më shumë vëmendjen e tij. Për mendimin Ramsey fitimprurës në këtë fushë më e vështirë ishte pajisur superbly, dhe nuk ka asnjë dyshim se vdekja e tij e hershme ka privuar nga bota e një prej filozofëve më të shquar të saj.

Një do të duhet të them, megjithatë, se puna e Ramsey në filozofi ka qenë disi në hije nga ajo e Wittgenstein. Kohët e fundit, megjithatë, puna Ramsey në filozofi duket të jetë marrë më shumë vëmendje.

Disa prej neneve të cituara në referencat paint pictures të gjalla me karakter Ramsey's. Për shembull Braithuait shkruan në:

Si një person, jo më pak se sa si një mendimtar, Ramsey ishte një zbukurim në Kembrixh. Nga ditët e tij universitare ai kishte qenë i njohur si një autoritet mbi çdo subjekt abstrakt, dhe directness e tij të qasjes dhe sinqeritet kishin një frymëzim për të bashkëpunëtorëve të tij. Madhësia e madhe e tij fizike pajisur mirë varg e intelektit të tij, dhe qesh e tij shkatërruese përshtatshme pushtetin e tij të humorously discarding irrelevancies, cili pushtet ia ka mundësuar të jetë të dyja të holla dhe të thella në shkallën më të lartë.

Mellor, në, bojëra foto të ngjashme:

Ai ishte i qetë, njeri modest, lehtë do dhe i lirë, me një zë të lartë qesh infektive, tolerancën e tij dhe humor të mirë duke bërë të mundur atij të mos pajtohen me forcë, pa dhënë apo marrë vepër, si me vëllain e tij Michael ... koordinimit të cilit ... Frank, si një ateist militant, i vjen keq.

Ai ishte i gjatë (gjashtë këmbë tre inç) dhe të rëndë, të pamenduar, veshur në çelik rimmed syzet dhe dukej i ngathët, por ishte në fakt një lojtar i mirë tenisit. Ai shfaqi prodhimi i tij i shquar në katër orë në ditë - ai gjeti shumë të vështirë të bëjë më shumë - në mëngjes, pasdite dhe në mbrëmje me shpesh kaloi në këmbë ose duke dëgjuar regjistrimet. Ai dëgjoi një shumë për muzikë klasike, si jetojnë dhe regjistruar, dhe ishte një kodër mprehtë i pakujdesshëm.

Në potencialin e tij theksoi:

Nuk ishte askush në Kembrixh në mesin e njerëzve të rinj të cilët do të konsiderohen të barabartë e tij për pushtet dhe cilësinë e mendjes, dhe gjithashtu për guxim dhe origjinalitetin e konceptimit në një nga lëndët më të vështira të studimit.

Ramsey pësoi një sulm nga verdhëza dhe u dërgua në Spitalin Gaj në Londër për një operacion. Ai vdiq pas operacionit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland