Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Cadambathur Tiruvenkatacharlu Rajagopal

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Sept 1903

Triplicane, Madras, India

25 April 1978

Madras, India

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Rajagopal ishte arsimuar në Madras, India. Ai u diplomua në 1925 nga Kolegji i Kryesisë List me nderon në matematikë.

Ai kaloi një kohë të shkurtër në shërbimin priftëror, një tjetër mësim të shkurtër ndërsa në Universitetin Annamalai pastaj, 1931-1951, ai mësoi në Kolegjin e krishterë List. Këtu ai fitoi një reputacion të shquar si një mësues i analize klasike.

Në 1951 u Rajagopal bindi për t'u bashkuar me Institutin Ramanujan e Matematika pastaj, katër vjet më vonë, ai u bë kreu i Institutit. Nën udhëheqjen e tij Instituti u bë i madh indian qendër kërkimore matematikë.

Rajagopal studiuar sekuenca, seri, summability. Ai botuar 89 letra në këtë fushë dhe unifikimit generalising Teorema Tauberian.

Ai gjithashtu studioi funksionet e një variable komplekse duke i dhënë një analoge e një teoremë të Edmund Landau në shuma të pjesshme të Furierit seri. Në disa letra ai studioi lidhje midis rritjes së vlerave të thotë e tërë dhe një funksion që e Dirichlet seri e saj.

Një çështje e fundit për interesin e tij ishte historia e matematikës mesjetare indiane. Ai tregoi se seri për cirk -1 x zbuluar nga Gregory dhe ato për shkak të mëkatit x dhe kosinus x zbuluar nga Njutoni ishin të njohur për Hindusët 150 vjet më parë. Ai identifikoi matematikan Hindu Madhava si zbulues i parë i këtyre seri.

Rajagopal përshkruhet si vijon:

Rajagopal ishte një mësues par excellence dhe një udhëzues i besueshëm dhe frymëzues kërkimore. Nuk ka fjalë të përshkruajë në mënyrë adekuate modesti e tij. Të menduarit racional dhe interesi në studimet psikike ishin dy atribute të cilat ai imbibed me krenari nga mësuesi Posta kufitare e tij Rau.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland