Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann Radon

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 Dec 1887

Tetschen, Bohemia (now Decin, Czech Republic)

25 May 1956

Vienna, Austria

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johann Radon ndoqi shkollën në Leitmeritz (tani Litomerice) në Bohemi midis 1897 dhe 1905. Ai pastaj hyri në Universitetin e Vjenës, ku ai u dha një doktoraturë në vitin 1910 për një disertacion mbi gur e variacioneve. Vitin 1911 ai kaloi në Göttingen, u bë profesor asistent në Universitetin e Brünn (tani Brno) për një vit dhe pastaj kaloi në Technische Hochschule në Vjenë.

Në 1919 u bë profesor asistent të radonit në Hamburg të bëhet një profesor të plotë në Greifswald në 1922. Ai mësoi në Erlangen në 1925, pastaj prej 1928 deri 1945 ai punoi në Universitetin e Breslau. Ai u emërua në Universitetin e Vjenës në vitin 1947 dhe ai mbeti atje për pjesën tjetër të jetës së tij.

Radonit aplikuar gur e ndryshimeve të gjeometrisë diferenciale që çoi në aplikacionet në teorinë e numrave. Ai zbuloi kthesa whch emrin tani pas tij. Rezultatet më të mira e tij të njohur të përfshijë kombinimin teoritë e integrimit e Lebesgue dhe Stieltjes.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland