Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ivan Ivanovich Privalov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Feb 1891

Nizhniy Lomov, Penza guberniya (now oblast), Russia

13 July 1941

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ivan Privalov ndoqi shkollën në Novgorod, pastaj hyri në Universitetin e Moskës në 1909. Ai u diplomua në 1913 nën studimin Egorov dhe Luzin. Diplomë Master e tij ishte dhënë në vitin 1916 dhe pas kësaj ai mësim në Universitetin e Moskës.

Në 1917 Privalov u bë profesor në Universitetin Saratov ku ai qëndroi për pesë vjet, pastaj u kthye në Moskë. Ai u emërua profesor i teorisë e funksioneve dhe variabël komplekse dhe ai e ka mbajtur këtë post për pjesën tjetër të jetës së tij.

Privalov studiuar funksioneve analitike në afërsi të pikave njëjës me anë të teorisë masë dhe integrals Lebesgue. Ai ka marrë gjithashtu rezultate të rëndësishme në mappings conformal tregon se janë ruajtur në kënde të kufirit pothuajse kudo.

Privalov ka shkruajtur Cauchy Integrale (1918), që e ndërtuar mbi punën e Fatou. Ai gjithashtu ka punuar në shumë probleme së bashku me Luzin. Në 1934 ai studioi funksionet subharmonic, ndërtimin e mbi punën e Riesz.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland