Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alfred Pringsheim

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Sept 1850

Ohlau (now Olawa), Lower Silesia (now Poland)

25 June 1941

Zurich, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Duke studiuar në Berlin Alfred Pringsheim u bë një ndjekës i Weierstrass 's matematikë. Ai mësoi në Mynih dhe punuar në funksione të vërtetë dhe komplekse. Ai dha një provë shumë e thjeshtë e Cauchy 's Teorema integrale.

Ai gjithashtu ka rezultatet të rëndësishme në singularities e pushtetit me koeficientët seri pozitive.

Nga 1933-1939 jeta e tij ishte bërë i pamundur si një jo-arian. Shtëpinë e tij i është hequr dhe përfundimisht ai u zhvendos në Zyrih.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland