Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Richard Price

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Feb 1723

Tynton, Glamorgan, Wales

19 April 1791

Newington Green (near London), England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Richard Price 's babai ishte Rajs Çmimi, një ministër me xhemat. Në mjaft Riçard moshë të re duket se ka adoptuar mendime disi të ndryshme fetare nga ato të babait të tij, duke u tërhequr drejt pikëpamjet më liberale të krishterë. Ai ishte arsimuar privatisht pastaj, pas vdekjes së babait të tij në 1739, ai hyri në Akademinë e Fondit mbajtëse krye, Londër, një nga akademitë e kundërshtues që ishin vendosur në mënyrë të pavarur nga Nonconformists. Ne konstatojmë se pikëpamjet e tij fetare do të kanë bërë të pamundur për të që të marrë pjesë në Oksford apo universitetin Kembrixh, dhe akademi kundërshtues ofruar një alternativë për një arsim universitar për ata që duan të studiojnë në Angli, por që kishin pikëpamjet në kundërshtim me besimet e standarde Kisha e Anglisë.

Çmimi la Fondi Akademia në 1744 dhe u zhvendos në Stoke Newington ku ai ishte prift familjes George Streatfield. Ai shërbente herë pas here në bashkësi të ndryshme, një nga këto poste kanë ndihmuar atij i Samuelit Chandler në Chapel prezbiterian në Old çifutët. Në 1756 George Streatfield dhe xhaxhai i Çmimeve të vdekur, dhe si rezultat i parave lënë atë rrethanat financiare Çmimi i përmirësuar në masë të madhe. Me 1757 ai ishte në një pozitë të fortë financiare të mjaftueshme për të martohet me Sarah Blundell, fillimisht e Belgrave në Leicestershire, dhe në vitin në vijim ata u shpërngul në Newington Green, një fshat i vogël pranë Hackney. Çmimi botuar Rishikimi i Pyetjet kryesore të moralit në 1757 i cili përmban teorinë e tij të etikës. Ai paraqiti një rast të arsyeshëm për vendime morale në bazë të ndërgjegjes individuale dhe arsye. Ai nuk u abonuar tek doktrinat e krishterë të mëkatit origjinal dhe dënim të përjetshëm. Çmimi shkroi në hyrje:

Nuk janë në asnjë vërtetë që janë të çmendur e atij kalit ftohtë dhe i qetë, se liria nga të gjitha biases gabuar, se kam zakon të vëmendjes dhe durimin e mendimit, dhe, gjithashtu, se depërtimi dhe shkathtësi e mendjes, të cilat janë të letrave me vlerë të duhur kundër gabim. Sa pastaj të bëjë modesti dhe modesti të bëhet me ne? Si duhet të jetë që të kemi bindje, dhe i sinqertë në ato të mendimeve të ndryshme?

Sigurisht deri në këtë pikë nuk kemi përmendur për Çmimi do të sugjeroja që ai duhet të jetë në këtë arkivë, por arsyeja që ne kemi përfshirë atë është kontributin e tij të statistikave. Kjo duket se ka ardhur në lidhje me miqësinë e tij me Bayes. William Morgan, në biografinë e tij të çmimeve, xhaxhai i tij, ka shkruar:

Në vdekjen e shokut të tij zoti Bayes e Tunbridge Wells në vitin 1761 Çmimi ishte kërkuar nga të afërmit e vërtetë se njeriu i zgjuar, për të shqyrtuar letrat që ai kishte shkruar në lëndë të ndryshme ...

Disa Bayes 's dokumentat janë dhënë arsye të çmimeve. Një Notebook shkruar nga Bayes ruhet ende në dhomë dëshmi e Shoqërisë Jeta Sigurimi i drejtë dhe një ka për të marrë përsipër që ishte depozituar atje, sepse çmimi ishte i interesuar në punën e atij Shoqërisë, dhe të përfshira me të. Çmimi ishte përgjegjës për komunikim të Bayes 's Ese drejt zgjidhjen e një problemi në doktrinën e shanseve për të Royal Society. Çmimi shkroi në letrën e mbuluar:

Unë tani t'ju dërgoj një ese që unë kam gjetur midis letrave të mikut tonë Bayes zoti ka vdekur, dhe që, sipas mendimit tim, ka merita të mëdha, dhe si e meriton të ruhet.

Disa nga llogaritjet, veçanërisht në shtojcën, askush nuk mund të bëjë pa një marrëveshje të mirë të punës. Unë kam marrë shumë kujdes rreth tyre, që unë besoj se nuk mund të ketë gabim material në çdo prej tyre, por duhet të ketë ndonjë gabim të tillë, unë jam i vetmi person që duhet të konsiderohen si përgjegjës për ta.

Disa herë është e vështirë për të të treguar që kontributet e çmimeve e bëra në Bayes 's punë, por është e qartë se Çmimi ishte një njeri modest që nuk kërkojnë kredi për kontributin e tij. Ai me siguri tregon veten të jetë një matematikan shumë kompetent. Në shënimet Zabell se Çmimi deklaruar:

Në qoftë se një ngjarje ka ndodhur herë n, nuk do të jetë një mosmarrëveshje e 2 n 1-1 një, për më shumë se një mundësi e barabartë që ajo do në gjykimet e mëtejshme.

Zabell vëren se:

Kjo nuk është Laplace 's sundimin e vazhdimësisë, por një llogaritje e probabilitetit prapmë që shansi i panjohur x ngjarje i kalon 1 / 2, bazuar në Bayes' s supozimin se të gjitha vlerave të x janë a priori njësoj i mundshëm.

Shoqëria Mbretërore zgjedhur Çmimi e një shoku në 1765 në fuqinë e kontributin e tij për të probabilitetit. DO Thomas sugjeron se ai ishte publikimi i tij i Bayes 's letrat e cila filloi Çmimi për:

... rritjes së përfshirjes në të sigurimit, demografinë, dhe financiare dhe reforma politike.

Ajo ishte në 1769, në një letër të Benjamin Franklin, që Çmimi komentoi në pritje të jetës, rritja e njerëzve, dhe popullsia e Londrës. Vëzhgimet e tij u botuan në transaksionet Filozofik të Shoqërisë Mbretërore më vonë të njëjtin vit. Në maj 1770 Çmimi i shkroi Shoqëria Mbretërore shpjeguar se si për të llogaritur vlerat e reversions kontingjent. Çmimi duket të jenë të vetëdijshëm se sigurimit themeluar kohët e fundit dhe të përfitojnë shoqëritë u bazuar llogaritjet e politikave të tyre në teorinë e gabuar.

Ne e dimë se interesat shkencore të çmimeve të ishin shumë të gjerë. Se ai ishte i interesuar gjithashtu të energjisë elektrike është demonstruar nga fakti se Joseph Priestley falë atë në hyrje historisë dhe gjendjes aktuale të energjisë elektrike:

... për vëmendje [ai] ka dhënë për të punës, dhe për shërbime të rëndësishme [ka] dhënë mua në lidhje me të.

Në fakt Joseph Priestley, zbuluesit e oksigjenit, ishte një mik i Çmimeve. Ata ishin të paracaktuar për të dy ministri kundërshtues dhe Priestley shpesh vizitoi Çmimi ne Newington Green. Miq të tjerë që vizitoi Newington Green përfshirë John Howard, John Quincy Adams, Benjamin Franklin dhe Adam Smith.

Çmimi në vitin 1776 botoi një broshurë Vëzhgimet mbi të Drejtat Civile e Lirisë dhe të luftës me Amerikën. Thuhet se Deklarata e Pavarësisë e trembëdhjetë kolonive bërë më 4 korrik 1776 u ndikuar nga pamflet Çmimi i. Një broshurë e dytë në pranverën e vitit 1777 diskutohet përsëri lufte me Ameriken, por diskutohet edhe borxhet kombëtar dhe çështje të tjera financiare. Në dimër të 1778 ai u ftua nga Kongresi për të shkuar në Amerikë për të ndihmuar në administrimin financiar, por ai nuk pranoi.

Çmimi Sara vdiq në 1786 dhe nga kjo kohë shëndetësor Çmimi ishte përkeqësuar. Megjithatë ai ende ka energji për të shpallur një predikim shumë të diskutueshëm në 1789:

Në pardrekë e 4-të të nëntorit [1789], Doktor Richard Price, një organizatë jo-konform ministër i ngritur, predikoi në takimin e kundërshtues-shtëpinë e hebrenjve Vjetër, në klubin e tij ose të shoqërisë, një predikim shumë të jashtëzakonshme ndryshme, në cila ka disa mendime të mira morale dhe fetare, dhe nuk shprehen sëmurë, të përziera në një lloj të qull e mendimeve të ndryshme politike dhe reflektime, por Revolucioni në Francë është përbërës i madh në kazan.

Hutbe, e cila ishte botuar, ishte shumë e diskutueshme dhe Edmund Burke shkroi një përgjigje të fuqishme në Refleksione mbi revolucionin në Francë duke argumentuar fuqishëm në favor të një mbretëri të trashëguar. Në edicionin e katërt të Çmimeve të tij të botuar predikim shkroi një hyrje:

Që nga edicionet ish diskursit në vijim, animadversions shumë mbi të janë publikuar. Sipas abuzim me të cilën disa prej tyre janë shoqëruar, unë kam qenë e kënaqur nga gjetur vetë u bashkua me të Qytetit të Parisit, dhe Asamblesë Kombëtare të Francës. Unë nuk mund të mendoj për herë të punësimit tim në marrjen e ndonjë përgjigje. Duke ditur se ajo ka qenë e punës e jetës sime për të nxitur ato interesat e lirisë, paqes, dhe virtyt, që unë marr parasysh interesat më të mirë të njerëzve, dhe duke besuar se unë nuk kanë përpunuar mjaft i kotë, Ndihem i kënaqur që opozita nuk mund të marrë prej meje dhe do të paraqesë veten në heshtje për të gjykimit të publikut, pa marrë ndonjë njoftim tjetër të abuzimit kam takuar me se duke përmendur shembull në vijim të saj.

Shoqëria Unitarian është themeluar në vitin 1791, pak para vdekjes së çmimeve, dhe ai u bë anëtar themelues. Çmimi u varros në Bunhill Fushat më 26 prill 1791 dhe në shërbim Joseph Priestley dha predikimin e funeralit. Bunhill Fushat ishte një varrezë dissenters 'për ata që besimet e të cilëve morën ata jashtë Kishës së Anglisë.

Çmimi është i njohur në kohën e vet, edhe pse pikëpamjet e tij ishin shumë të diskutueshme, dhe shumë prej tyre erdhi të dëgjojë atë predikoj. Ai mori lirinë e Qytetit të Londrës dhe u nderua me çmimin e shkallës së DD nga Yale College.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland