Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vladimir Petrovich Potapov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Jan 1914

Odessa, Ukraine

21 Dec 1980

Kharkov, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vladimir Potapov nuk shkojnë në shkollë, por u mësohet, nga mosha e gjashtë, nga babai i tij i cili ishte një lektor në Vjetër Letërsia ruse në Universitetin e Odessa. Potapov babai i mësoi atij matematikë, histori, letërsi dhe gjuhë. Megjithatë ai kishte një mësues të veçantë muzikë, si muzikë ishte në këtë fazë dashurinë e tij të parë, dhe nëna e tij ndihmoi edhe në arsimin e tij edhe ta mësoni atë literaturë.

Potapov hyrë Odessa konservator për të studiuar muzikë dhe për tre vjet ka ndjekur kurs. Në këtë kohë, shih:

Ai ishte arsimuar mirë dhe, ndonëse vetëm shtatëmbëdhjetë, shumë serioze. Çfarëdo që ai bëri, ai bëri në një mënyrë shumë serioze, ai ecte dhe fliste ngadalë, dhe kishte mendimin e tij për çdo gjë. Edhe mësuesit e tij në Konservatorin respektuar thellėsia e tij dhe ndërgjegje dhe profesor i quajtur atë '. Dhe, si kohë provuar, ata nuk ishin gabuar.

Megjithatë ai nuk e ka përfunduar gjatë katër vit, duke transferuar në vend të Fakultetit të Fizikë dhe Matematikë në Universitetin Odessa.

Në Universitetin Odessa, Potapov ishte një student i Livsic dhe ai u mësoi edhe nga Livsic 's mësues Krein. Pas diplomimit në vitin 1939 ai filloi të punojë për doktoraturë e tij mbi problemin e divisors e polynomials thuajse periodike. Europa u ndërprenë nga Lufta e Dytë Botërore menjëherë pas ai filloi punën e tij e doktoraturës, por për shkak të Potapov dobët të parë nuk duhet të ndërmarrë detyrat ushtarake. Ai u dërgua në Institutin Odessa e Detare Engineer, megjithatë, për të ndërmarrë punë matematikore në përputhje me përpjekjet e luftës.

Në 1941 Potapov ishte evakuuar nga Odessa e cila është në Ukrainë jug-perëndimore të bregdetit të Detit të Zi. Ai dha mësim në një shkollë në Fari por u lejohet të kthehen në Odessa në vitin 1944 dhe, i shtyrë më shumë nga lufta, paraqiti tezën e doktoraturës në Universitetin Odessa në vitin 1945.

Kur lufta ishte mbi njerëz me origjinë çifute ishin victimised. Në veçanti lektorëve hebraike në Odessa si Krein dhe Livsic ishin shkarkuar nga postet e tyre. Potapov nuk ishte hebre, por ai shkroi një artikull sulmuar politikën e shkarkimin e lektorëve hebrenj:

Krerët e universitetit kanë për të korrigjuar gabimet e tyre dhe për të ringjallur menjëherë traditat e famshme të Shkollës Odessa e Matematikë. Fakulteti i Matematika Fizika dhe ka për t'u bërë aktive sërish, si një qendër të vërtetë kreativ e mendimit shkencor dhe matematike në qytet tona ....

Ai nuk u ndal në një artikull siç është shpjeguar në:

Gjatë dyzetat dhe pesëdhjetat VP Potapov bërë shumë përpjekje të pasuksesshme për të sjellë MG Krein dhe studentët e tij kthehet në universitet. Krerët e Fakultetit të Matematika Fizika dhe nuk mund të falë atij për këtë. Në fakt ata i ndaluar përdorimi i çdo subjekt lidhur me hetimet Potapov si një temë për një diplomë.

Në 1948 Potapov ishte ftuar për të Institutit Pedagogjik në Odessa. Ai së shpejti u bë Shef i matematikës dhe, nga 1952, Dekan i Fakultetit të Fizikë dhe Matematikë. Ai përdori pozitën e tij për të ftuar Livsic dhe të tjerët të Institutit.

Gjatë viteve 1950 Potapov punuar në teorinë e J-tkurrës matricës së funksioneve dhe analizës së funksioneve të matricës u bë punën e tij kryesore. Ai botoi gazeta në teorinë multiplicative Matrica e funksioneve analitike në vitet 1950-55 që përmbajnë nga puna në tezën e doktoraturës. Ai gjithashtu ka punuar për problemet interpolation.

Nga 1974 Potapov Odessa leksione në Institutin e Ekonomisë Kombëtare, pastaj ai shkoi në Kharkovit në krye të Departamentit të Aplikuara Matematika në Institutin për temperaturën e ulët fizike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland