Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Emil Leon Post

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Feb 1897

Augustów, Russian Empire (now Poland)

21 April 1954

New York, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Emil Post 's babai ishte Arnold Posta dhe nëna e tij ishte Pearl Post. Arnold dhe Pearl u polonisht hebrenjve dhe Emil tyre djali u lind në rusisht kontrolluar Poloni dhe kaloi e para shtatë viteve të jetës së tij atje. Familja emigroi në Shtetet e Bashkuara maj 1904 në kërkim të një jetë më të mirë, dhe vendosur deri në shtëpi në Nju Jork.

Emil ishte një fëmijë jashtëzakonisht të ndritshme, por jeta e tij ishte një tragjedi e madhe. Kur ai ishte një fëmijë ai e ka humbur një krah në një aksident, por ky ishte një handikap të cilin ai kryhet si duhet. Ai kishte të përballet me probleme psikike në jetën e tij të rriturve e cila kishte një efekt shkatërrues mbi të, duke e bërë problem fizik e ka humbur një krah të duket më tepër i parëndësishëm në krahasim.

Nuk ishte pa shkollim të mesëm në dispozicion për fëmijët e talentuar posaçërisht në Nju Jork. Kjo ishte në Shkollën e Lartë Townsend Harris i cili ishte vendosur në vend të njëjtën si Kolegji i Qytetit të Nju Jorkut. Pasi u diplomua nga Shkolla e Lartë Post mbetur në kampusin e njëjtë si ai vazhdoi studimet në Kolegjin e Qytetit.

Ne tani mendojmë të Postës, si një logician matematikore, por subjekt i parë i cili i tërhoqi atë ishte astronomi. Ndërsa studioni në Kolegjin e Qytetit të Nju Jork ai studioi matematikë, por ka shenja të vogla se në këtë fazë ai ishte tërhequr veçanërisht drejt logjikë. Ndërsa një universitare në Kolegjin ai shkroi letër e tij të parë që ishte në diferencim përgjithësuar. Pyetje ai kërkoi ishte e mahnitshme: çka ka diferencial operatori n D do të thotë kur n nuk është një numër të plotë? Edhe pse e shkruar ndërsa ai ishte një universitare, Posta nuk ka dorëzuar letër të Shoqërisë American Mathematical deri 1923 dhe nuk është botuar më së fundi deri në 1930. Ajo përmban një ide me të vërtetë i rëndësishëm, sepse Post dokument provon një rezultat i rëndësishëm për transformimin inverting Laplace. Kjo publikim u shfaq gjatë pas diplomimit Post me shkallën e tij të parë që ishte BS his dhënë nga Kolegji qytetit në vitin 1917.

Pas diplomimit me shkallën e tij të parë, Posta filloi hulumtimet pasuniversitare në Universitetin Kolumbia. Ngjarje të rëndësishme për karrierën Post kishte qenë publikimi i dhe Russell Whitehead 's Principia Mathematica. Vëllimi i parë i Principia Mathematica u botua në vitin 1910, të dytë në 1912, dhe i treti në 1913. Kur Post filloi studimet e tija të ishte një zhvillim emocionuese të reja dhe Post morën pjesë në seminar Cassius J Keyser për në Columbia i cili studioi Principia Mathematica. Post dha shkallën e PD në 1918 dhe Ph.D. në vitin 1920. Ph.D. e tij Teza ishte në logjikën matematikore, dhe ne do të diskutojë atë më tej në një moment, por së pari le të vini re që Post shkroi një letër të dytë si një pasuniversitare, e cila u botua para se letra e tij të parë, dhe kjo ishte një punë shumë shpejt në ekuacion funksionale të funksion gama.

Ne tani kthehet Doktoraturë Post's teza, në të cilën ai provoi tërësisë dhe konsistencën e gur propositional përshkruar në Principia Mathematica duke futur metoda tryezë vërtetën. Ai pastaj metodën e përgjithësuar tryezën e tij të vërtetë, e cila u bazuar në dy vlerat "e vërtetë" dhe "të rreme", një metodë e cila kishte një numër i caktuar i vlerave arbitrare të vërtetën. Përfundimtar, dhe ndoshta më e shquar, ide të reja që Post futur në tezën e tij ishte për të dhënë një kornizë për sistemet e logjikës si sistemet konkluzion i bazuar në një proces i caktuar e manipulimi i simboleve. Një sistem i tillë e logjikës që Post propozuar prodhon, në terminologjinë e sotme, një grup Recursively enumerable e fjalëve në një alfabet të kufizuar. Ajo do të jetë e drejtë të thuhet se teza Post shënon fillimin e teorisë dëshmi.

Pas marrjes së doktoraturës së tij, Posta shkoi në Universitetin Princeton për një vit si kujdestar tjetër. Ai u kthye në Columbia University dhe, menjëherë pas kësaj, ai kishte periudhë e tij të parë të një sëmundjeje e cila do të përsëritet në të gjithë karrierën e tij dhe kufizojnë atë që ai mund të ketë arritur. Si Davis shkruan në:

Ai vuajti të gjithë jetën e tij të rritur nga sëmundje depresive-maniak dëmtuar në një kohë kur nuk ka terapi të drogës ishte në dispozicion për këtë pafuqi.

Në vitin 1924 shkova në Cornell Post por përsëri u bë i sëmurë. Ai rifilloi punën si mësues në një shkollë të lartë në Nju Jork në vitin 1927. Ai u martua me Gertrude Singer në vitin 1929 dhe kishin një fëmijë, një vajzë Phyllis. Pastaj në 1932 ai u emërua në Kolegjin e Qytetit. Ai la pas një magji të shkurtër, përsëri e tij duke luftuar me sëmundje mendore, por u kthye tre vjet më vonë dhe kaloi pjesën tjetër të jetës së tij atje. Në Kolegji Qytetit ngarkesën e tij të mësimdhënies ishte 16 orë e kontaktit në javë që e bëri gjetur kohë për kërkime shumë e vështirë. Gjithashtu anëtarët e stafit nuk ka zyrat e tyre, por të gjitha ishin vendosur në një dhomë të vetme me një tryezë të madhe në mes. Post zgjodhi për të punuar në shtëpi, por me një fëmijë të vogël këtë vënë një tërheqje muskulore në familje. Vajza Posta e Phyllis shpjeguar më vonë në jetën e saj si Gertrude Post kishin luftuar për t'i dhënë burrit të saj mundësi për përkushtimin e kohës për të hulumtimit:

Babai im ishte një gjeni, nëna ime ishte një shenjt ... Përveç shtypni letra rekomandimi, nëna ime shtypen edhe dorëshkrime të babait tim dhe korrespondencë ... Nëna ime ishte edhe ai që trajtohen të gjitha çështjet financiare ... ajo ishte neutrale në jetën e përditshme, të cilat lejuar babai im për të kushtojnë vëmendjen e tij në matematikë (si dhe interesat e tij të ndryshme në çështjet e botës bashkëkohore). Ai do të ketë kryer kaq shumë pa e saj? Unë për një, nuk mendoj kështu.

Me vdekjen e parakohshme Posta e në moshën 57 ishte pothuajse me siguri një pasojë e drejtpërdrejtë e mjekimit ai ka marrë për të sëmundjes së tij mendore. Në atë kohë të tilla maniak-sëmundjet depresive kanë trajtuar me trajtim shoku elektrik. Ajo ishte një trajtim të tmerrshme për një sëmundje e tmerrshme dhe një nga të cilat shkaktuan shqetësime të mëdha. Ai ishte i bazuar në asgjë më të mirë se fakti se pas pacientët marrë këtë trajtim shumë kishte periudha e shteteve më shumë normale mendore. Post marrë trajtim shoku elektrik në një numër rastesh dhe kjo ishte kur ai ishte në një institucion mendor, menjëherë pas pranimit të goditjeve elektrike, që ai pësoi një krizë zemre dhe vdiq.

Funksion është i njohur mirë për punën e tij mbi grupet e polyadic, vendos Recursively enumerable, dhe diploma e unsolvability, si dhe për kontributin e tij në unsolvability e problemeve në matematikë kombinator. Ai futi konceptet e kompletuar dhe konsistencës në një letër të vërtetën metodat tryezë e cila është zhvilluar nga puna e tezën e doktoraturës. Ai atribuohet këto metoda me mësuesin e tij në Columbia, CJ Keyser, në vend se të Charles Peirce dhe E Schröder si kishte bërë më parë. Në 1920 doli Post rezultate të ngjashme me ato që Gödel, Kisha dhe Turing zbuluar më vonë, por ai nuk kishte publikuar ato. Ai arsye ai nuk ka publikuar ishte sepse ai mendonte se një "analizë të plotë 'ishte e nevojshme për të fituar pranim. Ai ka shkruajtur:

Korrektësinë e këtij rezultati është e qartë plotësisht i varur nga besueshmëria e analizave të çojnë në generalisation lart ... është krejtësisht e dobët në mbështetja e saj mbi logjikën e Principia Mathematica ... shumica e plotë për një analizë të plotë do të duhet të jetë dhënë të gjitha mënyrat e mundshme në të cilat mendja e njeriut mund të krijojnë proceset e fundme për gjenerimin e sekuenca.

Ai gjithashtu bëri një studim matematike Lukasiewicz 's tre-vlerë logjike. Në rreth kësaj kohe ai shkroi në ditarin e tij:

Unë studimit Matematikë si një produkt i mendjes njerëzore jo si absolute.

Kur Gödel publikoi paplotsueshmėrisė Teorema e tij në vitin 1931, Posta e kuptuan se ai e kishte pritur shumë gjatë për të botojë atë që ai e kishte provuar dhe se tani e kreditit gjithë do të shkonin në Gödel. Në një kartolinë e shkruar për të Gödel në 1938, vetëm pasi kishte takuar për herë të parë, Posta ka shkruajtur:

... për pesëmbëdhjetë vjet kam kryer rreth mendimit të botës mahnitëse matematikore me idetë e mia joortodoks, si dhe mbledhja e njeriut kryesisht përgjegjës për konvergjence e vijave paralele të realizuar këtë ëndërr dhe jo me larg. Që ju dukej e interesuar në mënyrën time të mbërritjes në këto zhvillime të reja ndoshta Kisha mund t'ju tregojë një letër të gjatë kam shkruar në atë rreth tyre. Si për çdo kërkesë unë mund të bëjnë ndoshta më të mira unë mund të them është se unë do të provuar Gödel 's teoremë në 1921 - ishte i Gödel qenë.

Në një vazhdim shkruar letër ditë pas ai shkruan:

... pas gjithë kjo nuk është ide por ekzekutimin e ideve që përbëjnë një shenjë e madhështisë.

Në 1936 ai propozoi atë që është e njohur tani si një makinë e Postës, një lloj automaton që daton nocionin e një programi që von Neumann studiuar në vitin 1946. Në 1941 ai ka shkruajtur:

... menduarit matematikor është, dhe duhet të jenë, në thelb krijues ...

por ai tha se ka kufizime dhe logjikës simbolike është:

... do të thotë padiskutueshme për zbulimin dhe zhvillimin e këtyre kufizimeve.

Post tregoi se problemi ishte fjala për semigroups Recursively pazgjidhshëm në vitin 1947, duke i dhënë zgjidhje për një problem që kishte qenë që vjen nga Thue në 1914.

Quine, në një letër të shkruar në vitin 1954 pas vdekjes Post, tha:

Teorinë moderne prova, dhe gjithashtu teorinë moderne të llogaritje automatike, varet mbi konceptin e funksionit gjithkund rekursive. Ky numër i rëndësishëm koncept teorik ... ishte zbuluar në mënyrë të pavarur ... katër matematicienë, dhe një prej tyre ishte Post. Punën e mëvonshme nga Post ishte i dobishëm për progresin e mëtejshëm të teorisë së funksioneve gjithkund rekursive.

Quine shtuar në vitin 1972:

Teoria e funksioneve gjithkund rekursive e së cilës ishte Post cofounder tani është gati dy herë më i vjetër sa edhe kur i shkruante se letër. Çfarë një fushë pjellore që ka provuar të jetë.

Mënyrë që Post kryer klasat e tij në Kolegjin e qytetit ishte, për të thënë së paku, e pazakontë. Davis mori pjesë në klasat e tilla në Kolegjin e Qytetit të Nju Jorkut gjatë fund vitet 1940, dhe ai na jep një tablo të qartë:

Klasa Post ishin organizuar tautly punët. Çdo periudhë do të fillojë me recitations studentore që mbulon problemet dhe prova e Teorema nga dita e caktimit. Këto u dorëzuan nga sa duket në mënyrë të rastësishme dhe kishte për të vënë në dërrasë e zezë pa ndihmën e teksteve ose shënime. Mjerë betide studenti i pafat i cili ishte i papërgatitur. Ai (ose ajo rrallë) do të duhet të përballen me Post-së "më shumë dhembje se sa duken në zemërimin". Nga ana tjetër, nxënësit do të lexojnë në punën e tyre. Më pas, Posta do të merrni nga 3 e tij nga kartat e 5 pika të ndryshme dhe të shpjegojnë mirë. Klasë do të ishte një sukses në qoftë se ai përfundoi kartën e tij të fundit vetëm si bell rang. Pyetjet nga klasa janë dekurajuar: nuk kishte kohë. Çuditërisht, këto metoda palakueshëm pedagogjik ishin shumë të suksesshme, dhe Post ishte një mësues shumë i popullarizuar.

Pali Chessin kujton që mësohet nga Posta në Nju Jork në rreth 1943:

Unë kujtoj se ai ishte i lidhur me shokun tim të shkurtër i cili pa ndryshim të veshur në një kostum tre copë, mëngë bosh tucked me kujdes në xhep suitcoat anësore. Ai do të hap i madh në mënyrë të qëndrueshme dhe poshtë para dërrasë e zezë, duke folur në mënyrë të qartë, të fuqishëm në mocionet e tij. Ai do të shpesh, papritmas rrotullohet rreth për të përballuar bordit, shkumës në dorë, për të shkruar. Ky mocion gjithmonë u rrekën të liroj atë mëngë nga spirancë e saj deri në fund (për ndihmë të klasës) se flapped lirshëm rreth si mund kep. Se liria e levizjes u duk me ne për të çliruar të menduarit e tij si ai leksione.

Së fundi japim këtë nder shumë të mirë tek postimi i nga Davis:

Rëndësinë Posta e tejkalon kontributet e tij shkencore, të rëndësishme si ato ishin. Ai mbetet një frymëzim edhe për mënyrën në të cilën ai mundi potencialisht shkatërrues paaftësisë së tij mendore, për zërin e tij karakteristik, si dhe për përkushtimin e tij të vazhdueshme për të shkencës dhe studentët e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland