Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Platon Sergeevich Poretsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Oct 1846

Elisavetgrad (now Kirovograd), Russia

22 Aug 1907

Joved, Chernigov guberniya, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Platon Poretsky punoi si një astronom dhe vëzhgues të parë në Kharkovit Observatori dhe pastaj në Universitetin Kazan. Ai u bë i interesuar në logjikën përmes Vasiliev pak para se në pension në 1889 përmes shëndetësor i sëmurë.

Poretsky punuar në logjikën matematikore për pjesën tjetër të jetës së tij, duke u zgjeruar dhe rezultatet e rritjes e Boole, Jevons dhe Schröder. Ai aplikoi në gur e tij logjikë teorinë e probabilitetit.

Kohët e fundit materiale të mëtejshëm mbi Poretsky kishte ardhur në dritë dhe kjo është e përshkruar në. VA Bazhanov, shtetet e autorit në përmbledhjen e tij:

Në shkurt 1992, T Ivanoviq, duke punuar me të autorit në arkivat në Universitetin Kazan, zbuluar materiale të reja lidhur me jetën dhe punën e Poretsky logician PS (1846-1907). Këto përfshijnë: dokumente të ndryshme në lidhje me Poretsky e ligjëratave në logjikën matematikore për studentët e departamentit të matematikës në Universitetin Kazan të cilat kishin për synim të caktuar për tre semestra në vjeshtë të 1887 dhe 1888, por të gjithë u shpërndanë vetëm gjatë semestrit e pranverës 1888, një matematike të plotë Programi i përpiluar nga logjika Poretsky, materialet në lidhje me Poretsky babait dhe familjes, Poretsky e master (Magister's) disertacion dhe vendimin e fizikes-fakultetin matematikë këshillit për t'i dhënë atij doktoraturë në astronomi dhe jo Magister, një listë të plotë të burimeve ai përdori (duke përfshirë Boole, Jevons, Schröder, dhe Peano ), Të dhënat biografike dhe materiale në lidhje me sëmundjet e tij dhe shkarkimit të mëvonshëm nga Universiteti Kazan.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland