Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jean Victor Poncelet

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 July 1788

Metz, Lorraine, France

22 Dec 1867

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jean-Victor Poncelet ishte një nxënës i Monge. Zhvillimin e tij të linjave pol dhe polare që lidhen me conics çoi në parimin e dual.

Poncelet mori pjesë në fushatën e Rusisë 1812 Napoleoni si një inxhinier. Ai u nis për të vdekur në Krasnoy dhe u burgos deri 1814 kur ai u kthye në Francë. Gjatë burgimit të tij ai ka studiuar Gjeometria projektive. Edhe ai ka shkruar një traktat në Aplikime gjeometri analitike d'analizuar et de géométrie bazuar në atë që ai e kishte mësuar në Ecole Polytechnique por ai u botua vetëm 50 vjet më vonë.

Nga 1815-1825 ai ishte një inxhinier ushtarak në Metz dhe 1825-1835 profesor i mekanikës atje. Ai Mekanika e aplikuar për të përmirësuar turbinat dhe waterwheels më shumë se dyfishimin e efikasitetit të rrotë hidraulike.

Poncelet ishte një nga themeluesit e gjeometrise projektive moderne zbuluar në të njëjtën kohë nga Joseph Gergonne dhe Poncelet. Zhvillimin e tij të linjave pol dhe polare që lidhen me conics çoi në parimin e dual. Ai gjithashtu zbuloi pikë rrethore në pafundësi.

Botoi Traité des propriétés projectives des shifrat në 1822 i cili është një studim i atyre pronave që mbeten invariant në projektim. Kjo punë përmban ide themelore e gjeometrise projektive të tilla si kryq-raporti, perspektiva, ngritje në fuqi dhe pikat rrethore në pafundësi. Ndërsa shkruar këtë libër ai konsultuar me Servois.

Aplikime Poncelet botuar d'analizuar et de géométrie në dy vëllime: 1862 dhe 1864.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland