Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Giovanni Poleni

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Aug 1683

Venice, Italy

15 Nov 1761

Padua, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Giovanni Poleni studiuar filozofi e parë dhe pastaj teologji në Venedik. Ai nisi një karrierë gjyqësore, por, pasi duke u futur në matematikë dhe shkenca nga i ati i tij, ai vazhdoi të pranojë kryetar i astronomisë në Universitetin e Padovës në 1709. Në 1715 ai u bë, përveç në karrige e tij astronomi, profesor i fizikes.

Poleni ishte ftuar për të hetuar problemin e hidraulikë kanë të bëjnë me ujitjen e Ulët Lombardia.

Ai u emërua kryetar i matematikës në Padua në 1719 të cilat ishin lirua nga Nikolaus (II) Bernoulli. Në 1738 ai mori një laborator për të zhvilluar eksperimente fizike dhe filloi të leksion mbi këtë temë.

Poleni punuar në hidraulikë, fizikë, astronomi dhe arkeologji. Ai i kryer vëzhgimet meteorologjike. Puna e tij u nderua me çmimin e një numri e çmimeve, për llogaritjen e distancës udhëtuar nga një anije, për një studim të spiranca e anijes, dhe për një studim të vinça dhe windlasses.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland