Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Julius Plücker

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 June 1801

Elberfeld (now Wuppertal), Duchy of Berg (now Germany)

22 May 1868

Bonn, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Julius Plücker u arsimua në Heidelberg, Berlin dhe Paris. Ai u emërua në Bon në 1829, dhe u bë profesor i matematikës në Halle në 1834, pastaj në Bon në 1836. Ai dha një kontribut të rëndësishëm në gjeometri analitike dhe fizikës.

Ai filloi hetimin e konfigurimin gjeometrike lidhur me komplekset linjë. Në këtë mënyrë të specifikuar e koordinon një pikë ka një ekuacion linear, domethënë se të gjitha linjave përmes pikë ndërsa një linjë ka një palë të numrave dmth x dhe y koordinatat e ku shkurtimin akset.

Puna e tij më Kombinatorika konsideron lloj sistemet Shtajner. Ai gjithashtu paraqiti idenë e një sipërfaqe vendosi. Në 1847 ai u kthye në fizikën, pranon kryesuesi i fizikës në Bon punuar në magnetizëm, elektronikë dhe fizikës atomike. Ai parashikuar Kirchhoff dhe Bunsen në vijat spektrale që tregon se kanë qenë karakteristike për çdo substancë kimike.

Në 1865 ai u kthye në matematikë dhe Klein shërbeu si asistent i tij 1866-1868.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland