Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Joseph Antoine Ferdinand Plateau

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 Oct 1801

Brussels, Belgium

15 Sept 1883

Ghent, Belgium

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Joseph Plateau ishte një fizikant i cili përmendet më të mirë në matematikë për Problemet Plateau. Ai përdori një zgjidhje e ujit i rrëshqitshëm dhe glicerinë dhe konturet wire zhytur në të, duke vënë në dukje se sipërfaqet e formuar ishin minimale sipërfaqe.

Pllajë nuk kanë aftësitë matematikore të hetojë problemin teorikisht por Weierstrass, Riemann dhe Shvarc punuar në problem i cili u zgjidhur më në fund nga Douglas dhe Rado. Pllajë ka shkruajtur disa punë matematikore në teorinë e numrit dhe shkroi një artikull të përbashkët me Quetelet.

Ai ishte i verbër për 40 vitet e fundit të jetës së tij pasi ai eksperimentoi me e ndezur në Dielli për 25 sekonda.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland