Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Salvatore Pincherle

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 March 1853

Trieste, Austria (now Italy)

10 July 1936

Bologna, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Salvatore Pincherle ka lindur në Trieste (pjesë e Austrisë në atë kohë) në një familje hebreje. Babai i tij ishte një njeri i biznesit dhe, pasi kishte ndërmarrë Pincherle pjesë e arsimimit të tij në Trieste, ai shkoi në Marsejë familjen e tij duke marrë me vete. Pra Pincherle përfunduar arsimin e tij të shkollës në Marsejë. Kur ai ishte në shkollë në Trieste, interesat Pincherle ishin në shkencat humane, por në Marsejë shkollë të specializuar në mësimdhënien e shkencës dhe Pincherle shpejt u bë i hipnotizuar me matematikë përmes mësimit të shkëlqyer atje.

Duke lënë Marsejë kur shkollimi i tij ishte i plotë, Pincherle hyri në Universitetin e Pizës në vitin 1869 për të studiuar matematikë. Një student i Betti dhe mësoi nga Dini, Pincherle u ndikua fort nga të dy burrat. Diplomua në vitin 1874 ai mësonte në një shkollë në Pavia, por fitoi një bursë për të mundësuar atij të studiojnë jashtë vendit për një vit. Pincherle kaloi vitin e tij jashtë vendit në Gjermani, duke studiuar në Universitetin e Berlinit. Atje ai u ndikua fort nga Weierstrass gjatë 1877-78 dhe të gjithë punën e tij matematikore nga kjo kohë më tregon ndikimin e madh matematikan.

Në 1880 u emërua në Pincherle kryetar i gur vogël në Universitetin e Palermos. Ishte një post e ka mbajtur vetëm për disa muaj ai iu ofrua kryetar i matematikës në Bolonjë dhe pranoi postin të cilin ai ka vazhduar të mbajë derisa ka dalë në pension në vitin 1928.

Pincherle punuar në ekuacionet e funksionale dhe analiza funksionale. Së bashku me Volterra, ai mund të pretendojë të jetë një nga themeluesit e analizës funksionale. Tricomi shkruan në:

Mbetur besnik të ideve të Weierstrass, ai nuk ka marrë qëndrim që topological provuar më vonë do të jetë më i suksesshëm, por u përpoq për të filluar nga një seri e kompetencave të simbolit derivim D. Edhe pse përpjekjet e tij nuk e provojnë shumë të frytshme, ai ishte në gjendje për të studiuar në thellësi Laplace transformuar, problemet përsëritje, dhe seri faktorësh përgjithësuar.

Pincherle kontribuar në zhvillimin dhe përhapjen e Weierstrass 's zhvillimin e teorisë së funksioneve analitike. Ai shkroi një letër përshkrues në 1880 i cili u botua në Matematiche Giornale di cila ishte frymëzuar nga pedagogë të Weierstrass. Kjo punë është e rëndësishme si në zhvillimin e analizës dhe në veçanti përparimin e matematikës në Itali.

Italiane matematike Bashkimi është themeluar në Bolonjë nga Pincherle në 1922. Ai u bë Presidenti i saj i parë. Ai ishte edhe Kryetar i Kongresit Tretë Ndërkombëtar i matematikanëve e cila u mbajt në Bolonjë në vitin 1928. Ishte me përpjekjet e tij që Matematikanë gjermanë u lejuan të marrin pjesë në Kongres, ata kishin ndaluar më parë për shkak të Luftës së Parë Botërore


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland