Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

K C Sreedharan Pillai

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Feb 1920

Kerala, India

5 June 1985

Lafayette, Indiana, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sree Pillai studiuar në Universitetin e Travancore në Trivandrum. Në 1937, vetëm pas Pillai filloi studimet e tij atje, Universiteti i Travancore ndryshoi emrin e saj në Universitetin e Kerala. Ai u diplomua në vitin 1941 dhe mori Diplomë Master e tij në vitin 1945.

Pillai u emërua një lektor në Universitetin e Kerala në vitin 1945 dhe ka punuar për gjashtë vjet, derisa ai shkoi në Shtetet e Bashkuara në 1951. Pas studimeve për një vit në Princeton, Pillai shkoi në Universitetin e Karolinës së Veriut, ku ai u dha një doktoraturë në statistikat në vitin 1954.

Postin e tij e parë ishte si një statisticien me Kombet e Bashkuara, një post që ai mbajti nga 1954 deri 1962. Pjesë e detyrave të tij në këtë post përfshirë atë e themelimit Qendra Statistikore e Universitetit të Filipineve. Ai ishte një profesor vizitues dhe këshilltar të Universitetit në lidhje me një numër vitesh dhe studentët e mbikqyrur diplomuar atje.

Në 1962 Pillai u emërua profesor i Statistikave dhe Matematikë në Universitetin Purdue. Në kontributin e tij për të Purdue si e përshkruan si vijon:

23 vjet ai shërbeu Purdue, ai drejtoi hulumtimin e 15 Ph.D. studentët. Ai ishte gjithashtu një konsulent aktive në disa projekte si brenda dhe jashtë Universitetit. Ai ishte një mik i ngushtë i nxënësve të tij dhe ka mbajtur një korrespondencë me shumicën prej tyre, disa prej të cilëve janë në pjesët e largëta të botës.

Hulumtim Pillai ishte në statistika, në veçanti në analizat statistikore multivariate. Në punën e tij është përshkruar:

... ai mori shpërndarjet probabilitetin e statistikave në lidhje me procedurat e disa multivariate. Ndoshta kontributi i tij më i njohur është analiza përdorur gjerësisht multivariate provë grindje e cila mban emrin e tij.

Pillai u nderua duke u zgjedhur anëtar i Shoqatës Statistikore amerikan dhe një tjetër, të Institutit të Statistikave matematike. Ai ishte një anëtar i zgjedhur i Institutit të Statistikave Ndërkombëtare.

Si dhe punën e tij në Purdue në zhvillimin e programeve të diplomuar këto Pillai ishte një lojtar golfi i mprehtë. Kjo është përshkruar në:

Stili i tij unik i bekuar dhe të paharrueshme duke luajtur dhe shokët e tij të hutuar kundërshtarët e tij në Lidhjen Stafi Purdue. Shfaqje e tij në ndeshjet e Ligës ishin legjendar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland