Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charles Emile Picard

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 July 1856

Paris, France

11 Dec 1941

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Emile Picard 's babai ishte menaxher i një fabrike mëndafshi i cili vdiq gjatë rrethimit të Parisit në 1870. Rrethimit ishte një pasojë e luftës franko-gjerman që filloi më 19 korrik 1870. Ajo shkoi keq për Francën dhe më 19 shtator 1870 gjermanët filloi rrethimin e Parisit. Kjo ishte një kohë të dëshpëruar për banorët e qytetit që kanë vrarë kuajt e tyre, macet dhe qentë për ushqim. Ishte gjatë kësaj rrethimit Emile se babai vdiq. Paris u dorëzua më 28 janar 1871 dhe Traktati i Frankfurtit, i nënshkruar më 10 maj 1871, ishte një poshtërim për Francë.

Picard's nënë, bijë e një mjeku mjekësore, ishte vënë në një pozitë tejet të vështirë, kur burri i saj vdiq. Si edhe Emile, ajo kishte një bir të dytë të rinj, dhe me qëllim për të mbështetur ato me arsimimin e tyre ajo kishte për të gjetur punë. Vetëm vendosmërinë e saj për të dhënë bijve të saj një fillim të mirë, pavarësisht nga tragjedia, Emile lejuar për të marrë arsim të cilat i dhanë atij mundësi për të arritur stading më i lartë ndërkombëtar në matematikë. Arsimin e mesëm Picard ishte në Napoleon Lycée, më vonë i quajtur Henri Lycée IV. Cuditerisht ai ishte një nxënës të shkëlqyer në pothuajse të gjitha subjektet e tij, veçanërisht në përkthimin e poezisë greke dhe latine, por ai matematikës papëlqyeshme. Ai vetë shkruan se ai urrente gjeometri, por ai:

... mësuar atë nga të zemrës në mënyrë që të mos u dënuar.

Ishte vetëm gjatë pushimeve, pas përfundimit të studimeve të tij të mesëm që Picard lexuar një libër algjebër dhe papritmas ai u bë i hipnotizuar në matematikë. Ai mori provimet hyrëse për Ecole Polytechnique dhe Ecole Normale Supérieure, ai u rendit i dyti dhe i parë, respektivisht në dy provimet. Hadamard shkroi në:

Si çdo i ri francez të kohës sonë i cili ishte i talentuar në shkencë, ai ishte i detyruar të zgjedhin midis Ecole Polytechnique e cila, në parim, të përgatitur e të jetë një inxhinier, dhe Ecole Normale, me orientim të pastër e tij shkencore. Ai u rendit e para dhe zgjodhi të fundit. Është thënë se ai e bëri këtë vendim pas një vizite emocionuese për të Pastër, gjatë të cilit babai i shkencës bakteriologji foli rreth të pastër në kushtet e tilla lartë se njeriu i ri ishte i bindi plotësisht.

Picard marrë agrégation e tij në vitin 1877, duke vendosur të parë. Ai ka mbetur në Ecole Normale Supérieure për një vit, ku ai ka qenë i punësuar si asistent. Ai u emërua ligjërues në Universitetin e Parisit në vitin 1878 dhe më pas profesor në Toulouse në vitin 1879. Në 1881 ai u kthye në Paris, kur të caktuar maître de konferencë në mekanikë dhe astronomi në Ecole Normale.

Në 1881 Picard u propozua për anëtarësimin e seksionit të matematikës Académie des Sciences. Ajo thotë se shumë nga aftësia e jashtëzakonshme që tregon se ai ishte në moshë të tillë një të ri se ai ishte caktuar. Ai kishte provuar tashmë dy teorema rëndësishme, të cilat janë të dyja sot njihet me emrin Picard-së, por ai ishte ende një pak më shpejt për të fituar pranimin në akademinë prestigjioze dhe ai do të duhet të prisni disa vite më shumë. Në këtë vit të propozimit të tij të parë ai u martua me Hermite 's vajzën. Picard dhe gruaja e tij kishte tre fëmijë, një vajzë dhe dy djem, të cilët u vranë të gjithë në Luftën e Parë Botërore nipat e tij ishin të plagosur dhe kapur në Luftën e Dytë Botërore.

Në 1885 u emërua në Picard kryetar i njehsim diferencial në Sorbonne ne Paris, kur ra karrige bosh me vdekjen e Klod Aromë. Megjithatë një rregullore universiteti penguar njeri nën moshën tridhjetë mbajtur një karrige. Rregulloreve u shmangën duke suppléant Picard e tij derisa arriti moshën tridhjetë që ishte në vitin e ardhshëm. Ai kërkoi shkëmbimin e karrige e tij për atë të analizës dhe algjebër të lartë në 1897 në mënyrë që ai ishte në gjendje për të trajnuar studentët hulumtim.

Picard bërë kontributet e tij më të rëndësishme në fushën e analizës, teoria funksion, ekuacionet diferenciale, dhe gjeometri analitike. Ai përdori metodat e afrimit të njëpasnjëshme për të treguar ekzistencën e zgjidhjeve te ekuacioneve diferenciale të zakonshme zgjidhjen e problemit Cauchy për këto ekuacione diferenciale. Duke filluar në 1890, ai zgjeruar pronat e ekuacionit Laplace në më shumë ekuacionet e përgjithshme eliptik. Picard zgjidhje ishte e përfaqësuar në formën e një seri konvergjent.

Në 1879 ai provoi se një funksion gjithë që nuk është konstante merr çdo vlerë një numër të pafund të herë, me një përjashtim të mundshëm. Picard përdorur teorinë e Hermite 's funksionet modulare në provë të kësaj rezultat të rëndësishëm.

Ndërtimi në punë nga Abel dhe Riemann, studim Picard e integrals bashkangjitur algjebrike sipërfaqet dhe pyetjeve të ngjashme topological zhvilluar në një pjesë të rëndësishme të gjeometrisë algjebrike. Në këtë temë ka botuar, me Georges Simart, Théorie des fonctions de deux algébriques variable indépendantes e cila ishte një vëllim dy punë, vëllimin e parë të botuar në 1897 dhe të dytë në vitin 1906. Picard gjithashtu zbuluan një grup, që tani quhet grup Picard, i cili vepron si një grup i transformimeve në një ekuacion diferencial linear.

Tre e tij kryevepër vëllim Traité d'analizuar është publikuar në mes 1891 dhe 1896. Traktat:

... menjëherë u bë një klasik dhe u rishikua me çdo botim të mëvonshëm. Puna ishte të kuptueshme për shumë studentë me varg e subjekteve, ekspozimi i qartë, dhe stilin e qartë. Picard ekzaminuar disa raste të veçanta para diskutim teorinë e tij të përgjithshme.

Picard gjithashtu aplikohet analiza të studimit të elasticitetit, ngrohjes dhe energjisë elektrike. Ai studioi transmetimin e pulses elektrike përgjatë telave gjetjen e një zgjidhje të bukur për të problemit. Siç mund të shihet kontributin e tij ishin si të spektrit të gjerë dhe i rëndësishëm.

Midis nderon dhënë Picard ishte zgjedhja e tij në Académie des Sciences në 1889, tetë vjet pasi ai ishte i pari nominuar pa sukses. Ai më vonë shërbeu si sekretar i Akademisë saj te perhershme prej 1917 deri në vdekjen e tij në 1941. Në këtë rol:

... ai shkroi një njoftim vjetor mbi ose një shkencëtar apo një subjekt të interesit të tanishëm. Ai gjithashtu shkroi shumë libra prefaces matematikore dhe ka marrë pjesë në botimin e veprave të C Hermite dhe GH Halphen.

Picard u dha Çmimin Poncelet në 1886 dhe Grand Prix des Shkencave Mathématiques në 1888. Përveç doctorates nderi nga pesë universitete dhe anëtarësimi nderi e tridhjetë e shtatë shoqëri të mësuar ai mori Croix Grande de la Legion d'Honneur në 1932 dhe Mittag-Leffler Medalja e artë në 1937. Ai u bë një anëtar i Académie Française në vitin 1924. Një nder iu dha atij që ishte duke bërë atë President i Kongresit ndërkombëtar të matematikanëve në Strasburg në shtator 1920.

Hadamard kishte këtë për të thënë të Picard si një mësues, kur ai ju drejtua atij në 1937:

Ju keni qenë në gjendje të bëni [mekanikë] pothuajse interesante, kam gjithmonë veten se si ju shkoi për këtë, sepse unë kurrë nuk ishte në gjendje të bëjë atë kur ajo ishte ana ime. Por edhe ju iku, ti na futur jo vetëm për hidrodinamikë dhe turbullirë, por për shumë të tjera teorive të fizikës matematikore, madje dhe të gjeometrisë së vogël, e gjithë kjo në leksione, më mjeshtëror kam dëgjuar për mendimin tim, ku nuk ishte një fjalë shumë as një fjalë shumë pak, dhe ku thelbi i problemit dhe mjete të përdorura për të kapërcyer dukej qartë, me të gjitha detajet e mesme trajtohen plotësisht dhe në të njëjtën kohë jepet në vendin e tyre të drejtë.

Hadamard shkroi në:

Një tipar goditës i personalitetit shkencor Picard ishte përsosjen e mësimit të tij, një nga më të mrekullueshëm, në qoftë se nuk më të mrekullueshëm, që kam njohur ndonjëherë.

Është një fakt i mrekullueshëm që midis 1894 dhe 1937, u formua mbi 10.000 inxhinierët që ishin duke studiuar në Ecole des Qendrore prodhon Arts et.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland