Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Georgii Yurii Pfeiffer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Dec 1872

Sokyryntsi, Pryluka, Poltava gubernia, Ukraine

10 Oct 1946

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Georgii Pfeiffer u diplomua nga Universiteti i Kiev në 1896. Ai u emërua në Institutin Politeknik Kievit në vitin 1899 dhe ai mësonte atje deri në 1909. Ndërsa e bën këtë takim ai ishte caktuar gjithashtu për Universitetin e Kievit në vitin 1900 dhe ai mësoi aty deri në vdekjen e tij në vitin 1946.

E zgjedhur në Akademinë e Shkencave të Ukrainës në vitin 1920, Pfeiffer kryesoi Komisionin për Pure Matematikë nga ajo kohë.

Pfeiffer është bashkangjitur edhe Instituti i Matematika e Akademisë së Shkencave të Ukrainës në Kiev gjatë dy periudhave, pra 1934-1941 dhe përsëri nga 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1946. Në tre vjet mes tyre, domethënë 1941-44, Pfeiffer ishte në Ufa, kryeqytet i republikës Bashkortostan në Rusinë perëndimore. Në Ufa, Pfeiffer ishte Drejtor i Institutit të matematikës dhe fizikës.

Pfeiffer bëri punën e rëndësishme për ekuacionet diferenciale të pjesshme pas më nga metodat e zhvilluara nga Gënjeshtra dhe Lagranzhit. Ai tregoi se si të gjeni integrals e një sistemi të përgjithshëm të ekuacioneve diferenciale pjesore duke përdorur sistemet e vijues të plotë në vend të kalimit të sistemeve Jacobian. Pfeiffer ndërtuar edhe të gjithë operatorët e vogël e një sistemi të ekuacioneve.

Punën e përmbledhur në Pfeiffer, KovAl-chuk thotë se metodat Pfeiffer është zgjeruar në masë të madhe klasës e sistemeve integrable, por janë lënë pas dore gjatë gjysmë shekullit të metodave analitike funksionale kanë qenë në modë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland