Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ivan Georgievich Petrovsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 Jan 1901

Sevsk, Orlov guberniya, Russia

15 Jan 1973

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ivan Petrovsky ishte një student i Egorov në Universitetin e Moskës. Nga kjo kohë ai filloi të ndërtojë mbledhjen e tij të librave, të përshkruara nga PS Aleksandrov dhe OA Oleinik në:

Nga ditët e tij studentore e tutje, ai ishte gjithmonë blerjen e librave. Bibliotekën e tij personale që përmban mbi tridhjetë mijë libra ... Është shquar që Petrowsky nuk kanë një katalog, por e dinte rrugën raundin e tij të bibliotekës shumë të mirë dhe ishte në gjendje të gjejnë librat e tij e preferuar shpejt.

Petrovsky mësim në Universitetin e Moskës dhe, nga 1943, në Institutin Steklov. Ai u bë rektor i Universitetit të Moskës dhe Zv / Drejtor i Institutit Steklov. PS Aleksandrov dhe OA Oleinik shkruani në:

Mund të thuhet pa ekzagjerim se në mesin e Rektorëve të Universiteteve ruse dy kanë një vend të veçantë dhe të mirënjohur: [Lobachevsky dhe Petrovsky]. Dy prej tyre jetonin jetën e universiteteve të cilat ata ishin kreu, mori pjesë në të gjitha aspektet e kësaj jete, dhe u përpoq të shpëtonte atë së bashku rrugën më të mirë të mundshme.

Puna kryesore e Petrovsky matematikore ishte në teorinë e ekuacioneve diferenciale pjesore, topologji e kthesa algjebrike dhe sipërfaqet e tokave, dhe probabilitet. Petrovsky gjithashtu ka punuar për problemin vlera kufi për ekuacionin e ngrohjes dhe kjo ishte aplikuar për të dy teori probabiliteti dhe punën e Kolmogorov.

PS Aleksandrov dhe OA Oleinik shkruani në:

Petrowsky është një nga matematikanët pak puna e të cilit forma fytyrën e matematikës moderne. Megjithatë, ai konsiderohet rectorship e tij si gjëja më e rëndësishme në jetën e tij, edhe më e rëndësishme se studimin e tij matematikore.

Karriera e tij i përmblodhi në si vijon:

Njohuri Petrovsky ishte enciklopedik. Ai kishte një kuptim të plotë të shkencës moderne dhe ndërlidhjen e saj, ishte i mprehtë dhe shumë i kthjellët, ishte në gjendje të dalloj trendeve afat-gjata, dhe gjithmonë theksuan ata. Ai gjithashtu tregoi një kulturë të gjerë të përgjithshme, njohurive të degëve të ndryshme të shkencës, një kuptim të thellë të problemeve shtetërore në publik shumë të shquar dhe aktivitetet e shtetit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland