Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Karl Mikhailovich Peterson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 May 1828

Riga, Russia (now Latvia)

19 April 1881

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Karl Peterson punoi në Moskë si një mësues i matematikës. Puna e tij kryesore është në gjeometrinë diferenciale dhe ai mori një doktoratë nderi për të punuar për ekuacionet diferenciale të pjesshme.

Kryesisht për shkak se ai nuk ishte në një universitet rezultatet e tij nuk ishin njohur mirë, por ato kanë ndikim Egorov në Moskë dhe Peterson fituar një reputacion ndërkombëtar vetëm kur Darboux dhe Bianchi përdorur rezultatet e tij. Një klasë e sipërfaqeve është emëruar pas tij.

Në punën e tij është përshkruar si më poshtë:

Gazeta më e rëndësishme ishte Peterson Në treguesit dhe marrëdhëniet në mes sipërfaqeve të lakuara (1866), kushtuar të deformimit të sipërfaqeve, të cilat vunë themelet për një seri të dokumenteve për problemin e Bending në një bazë kryesore, pra, duke ruajtur conjugacy e caktuar neto në sipërfaqe, shembullin e parë e cila për deformim të sipërfaqeve të revolucionit në një sipërfaqe e revolucionit u gjet nga Minding ... (1838). Letër Peterson's "Në kthesa të sipërfaqeve" (1867) dhe librin "Über Curven und Flächen" (1868) ishin të përkushtuar për Gjeometria diferenciale. Disa nga rezultatet e këtyre dokumenteve të Peterson më vonë ishin të dyfishta nga G Darboux dhe geometers të tjera të huaja, por pasi e Cosserat 's përkthime të veprave kryesore Peterson nga 1866-1867 u botuan në Tuluzë në vitin 1905, punën e tij të arritur njohjen e përgjithshme.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland