Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Julius Peter Christian Petersen

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 June 1839

Soro, Denmark

5 Aug 1910

Copenhagen, Denmark

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Julius Petersen shkroi një seri të shkollës dhe të teksteve universitare të cilat arrihet brohorit ndërkombëtare pavarësisht se janë shumë të vështirë për të gjithë nxënësit, por ablest. Teza e tij trajtohen ekuacionet shpjegueshëm nga rrënjët katrore me aplikimet për të parë dhe busull ndërtimet.

Hulumtimi i tij ishte në një varietet të gjerë i temës nga algjebër dhe teoria numri i analizave dhe mekanikë. Ai gjithashtu shkroi mbi fizikën matematike, ekonomi matematikore dhe cryptography.

Puna e tij më të rëndësishme megjithatë ishte në gjeometri dhe punojnë në grafikët e rregullt. Një letër që ai shkroi në vitin 1891 shënon lindjen e teorisë së grafikët e rregullt. Ai është i kujtohej mirë për grafik Petersen.

Në të thuhet se

punën e Zeuthen Petersen dhe konsiderohet si përgjegjës për shfaqjen e matematikës daneze në skenën ndërkombëtare drejt fundit të shekullit të 19-të.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland