Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Benjamin Osgood Peirce

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Feb 1854

Beverly, Massachusetts, USA

14 Jan 1914

Cambridge, Massachusetts, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Benjamin Osgood Peirce 's babai, i quajtur edhe Benjamin Osgood Peirce, ishte një tregtar. (Benjamin Osgood e tij II, subjekt i kësaj biografi) Nëna ishte Mehitable Osgood Seccomb. Benjamin Osgood II frekuentuar shkollën në Beverly, e cila është në veri të Bostonit, si dhe pas largimit nga ai shërbeu si një mësim një marangoz. Ai pastaj hyri në Kolegjin e Harvardit diplomohen me një diplomë në subjekt e tij kryesore e fizikës në 1876.

Peirce ishte dhënë një Fellowship Parker, i cili lejoi atë për të vazhduar studimet e tij në Evropë. Ai arriti në Gjermani në vitin 1877 dhe nuk ndërmori kërkime të cilat çuan në dhënien e një Ph.D. nga Universiteti i Leipzig në vitin 1879. Ai pastaj shkoi në Berlin, ku ai kaloi 1880 duke punuar me Helmholcit. Ai ishte i interesuar veçanërisht në studimin pronat e magnetizëm. Më vonë në 1880 ai u kthye në Shtetet e Bashkuara, ku ai u emërua në Boston Latine Shkolla. Në vitin pasues ai u caktua si instruktor në Matematikë në Harvard ku ai bult deri mësimin e fizikës matematike. Duke siguruar tani një post të përhershëm akademik, Peirce martuar Isamella Turnbull Landreth në 1882, ata kishin dy fëmijë.

Në vitin 1884 u gradua në Peirce Asistent Profesor i matematikës dhe fizikës, duke punuar nën Joseph Lovering i cili ishte Hollis Profesor i matematikës dhe Filozofisë Natyrore në Harvard. Peirce u ndihmoi në zhvillimin e mësimit të fizikës matematikore në Harvard nga kolegu i tij William Byerly E. Së bashku ata mësohet gur dhe kërkesat e saj, ndërtimin e një kurs dy vjeçar që Peirce dhe Byerly mësoi duke filluar në vitet e alternativ. Çdo shkroi një tekst me bazë materiale për gjysmën e kursit, por, duke pasur parasysh strukturën e kursit të tyre, kjo ishte e natyrshme që ata kanë kontribuar në të dy librat. Elemente Byerly e tekstit gur integrale e parë u botua në 1881, ndërsa Elemente Peirce për tekstin e teorisë së funksionit Njutonian potencial të parë u botua në 1886. Të dy këto tekste ka vazhduar të rritet me edicionet e tjera. Si një tregues i bashkëpunimit të Peirce dhe Byerly në dy libra, kemi parasysh se Peirce botoi një tabelë të integrals si një shtojcë për edicionin e cila Byerly solli në 1889.

Joseph Lovering në pension në 1888 dhe Peirce ishte emëruar për të pasuar atë duke u bërë Hollis Profesor i matematikës dhe Filozofisë Natyrore. Ai tani ishte një figurë e rëndësishme në matematikë aplikuar në Shtetet e Bashkuara dhe ai shpejt mori njohje për arritjet e tij. Ai u zgjodh në Këshillin e American Mathematical Society, duke shërbyer 1896-1898. Ai ishte themelues i Shoqërisë Amerikane Fizike kur ai filloi në vitin 1899 dhe u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave (Shtetet e Bashkuara) në vitin 1906. Ai u nderua me zgjedhjet në akademitë e huaja të tilla si Rrethi matematike e Palermos dhe Shoqëria fizike e Francës.

Bateman, shkrim në, thotë se ishte një Peirce:

... mjeshtër i metodave që kanë të bëjnë me ekuacionet diferenciale pjesore të fizikës matematikore.

Sa për cilësitë e tij personale, një nga kolegët e tij e përshkroi atë (shih), si ka:

... modesti të tepruar në mënyrë që të pothuajse të pushojë të jetë një virtyt.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland