Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Peacock

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 April 1791

Denton, England

8 Nov 1858

Ely, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Xhorxh Pallua ishte shkolluar në shtëpi nga babai i tij deri sa ai ishte 17 vjeç, atëherë ai ndoqi një shkollë në Richmond, Yorkshire (një nga qytetet më të afërt të Denton) për t'u përgatitur për të hyrë në Kembrixh. Në 1809 ai u bë një student në Trinity College, Cambridge.

Si një universitare në Kembrixh ai ka bërë shokë me John Herschel dhe Charles Babbage. Në 1812 ai u diplomua, u rendit i dyti për John Herschel në provimet. Ai gjithashtu fitoi çmimin e dytë e Smith. Në 1814 Pallua u dha një shoqëri dhe në vitin e ardhshëm, ai u bë një tutor dhe lektor në Trinity College.

Ndërsa studentë Pallua, Herschel dhe Babbage planifikuar për të sjellë reforma të Kembrixhit dhe, në 1815, ata formuan synon Shoqëria analitike të cilit do të sjellë metoda të avancuara kontinentale e gur në Kembrixh.

Në 1816 e Shoqërisë analitike prodhuar një përkthim i një libri të Lacroix në njehsim diferencial dhe integral. Pas vitit Pallua u bë një pedagog dhe përdori pozitën e tij për të më tej reformat e tij. Ai shkroi në një nga miqtë e tij duke thënë:

Unë ju siguroj se unë nuk do të pushojë për të ushtruar veten të madhe në çështjen e reformës, dhe se unë nuk do të refuzojë çdo zyrë e cila mund të rrisë fuqinë time që ta kryejë atë. ... Ajo është me këmbëngulje heshtur vetëm, që ne mund të shpresojmë për të reduktuar përbindësh shumë i kryesuar nga paragjykimet dhe të Universitetit përgjigje karakterin e saj si nënë të dashur e të mësuarit të mirë dhe të shkencës.

Karabush botuar Mbledhja e Shembuj të aplikimit e diferencuar dhe Integrale gur në 1820, një botim i cili u shit mirë dhe ka ndihmuar më tej synimet e Shoqërisë analitike.

Në 1830 ai botoi traktat mbi Algjebra e cila u përpoq të japë një trajtim Algjebra logjike të krahasueshme me Euklidi 's Elemente. Ai ka dy lloje të algjebër, algjebër aritmetik dhe algjebër simbolike. Në libër ai përshkruan algjebër simbolike si

shkenca e cila trajton kombinimet e shenjave dhe simboleve arbitrare me anë të përcaktuara me ligje arbitrare.

Ai tha gjithashtu se

Ne mund të marrë të gjitha ligjet për kombinimin dhe inkorporimin e simboleve të tilla, aq kohë që supozimet tona të jenë të pavarura, dhe prandaj nuk kundërshtim me njëri-tjetrin.

Karabush zgjeruar rregullat aritmetike duke përdorur atë që ai e quajti parimin e përhershme e formave ekuivalente të dhënë algjebër e tij simbolike, kështu që ai nuk ishte aq e guximshme në praktikë si ide abstrakte për algjebër simbolike që ai jep në teori. Ai hetohen vetitë themelore të numrave, të tilla si pronë shpërndarës, që rri subjekt i algjebër.

Në 1831 Shoqata britanike për Avancimin e Shkencës është ngritur. Një nga synimet e saj të parë ishte për të marrë raporte për gjendjen dhe përparimin e shkencave të ndryshme nga liderët në fushat e tyre. Hamilton u kërkohet të përgatisë një raport në matematikë, por ai nuk pranoi. Ngjyrë u pyet pastaj dhe ai pranoi edhe pse ai i kufizuar raportin e tij për të Algjebra, Trigonometria dhe Aritmetike e sinusit. Ai lexoi raportin e tij në takimin e 1833 të Shoqatës në Kembrixh dhe raporti u botua më pas.

Në 1836 ai u emërua profesor i astronomisë Lowndean dhe gjeometrinë në Kembrixh dhe tre vjet më vonë u emërua dekan i katedrales Ely, shpenzimet e kaluar 20 vjet të jetës së tij atje.

Karabush ishte një reformator për tërë jetën e tij. Ai ka punuar shumë për të reformuar statutin e Universitetit të Kembrixhit dhe, kur Qeveria ngritur një Komision për të propozojë reformat, ai u caktua për të. Edhe pse mori pjesë në mbledhjet e Komisionit, ai vdiq para se raporti ishte përfunduar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland