Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vijay Kumar Patodi

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 March 1945

Guna, Madhya Pradesh, India

21 Dec 1976

Bombay, India

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Places Patodi ndoqi Qeveria Shkolla e mesme e lartë në Guna para se të hyjnë në Universitetin Top Ujjain. Pas marrjes së B.Sc. tij diplomë nga Universiteti Vikram, Patodi shkoi në Universitetin Banares hindu ishin ai studioi për Diplomë Master në Matematikë të tij. Kjo ishte dhënë në vitin 1966 dhe Patodi pastaj kaluan një vit në Qendrën për Advanced Studimi ne Universitetin e Bombei.

Në 1967 u bashkua me Patodi Shkolla e matematikës e Institutit Tata e Themelore e Kërkimit në Bombei dhe ai ishte për të mbetur në staf atje deri në vdekjen e tij në moshën distressingly e hershme të 31.

Famë matematike për Patodi erdhi në fillim të karrierës së tij me dokumente të një rëndësie të madhe që vjen për punën e tij Ph.D. Teza e tij e doktoraturës, ekuacioni i të nxehtit dhe treguesi i operatorëve eliptik, ishte e mbikqyrur nga MS Narasimhan dhe S Ramanan dhe shkallën ishte dhënë nga Universiteti i Bombei në vitin 1971.

Përkulje e parë Patodi prej letre dhe eigenforms e operatorit Laplace ishte pjesë e tezës së tij dhe përmbajtjen e kësaj letre janë përshkruar në:

Një qasje analitike, nëpërmjet ekuacionit të ngrohjes jep një formulë të lehtë për indeksin e një operatori eliptik mbi një manifold kompakt, por, formula e përfshin një integrand përmban shumë derivatet e simbol, ndërsa nga Atiyah-teorema Singer një indeks do të presë vetëm dy derivate të kuptoj. ... Kontributi i parë Patodi ishte për të provuar se një anulim fantastike e derivateve të lartë e bëri me të vërtetë të bëhet.

Gazeta e dytë i cili erdhi nga Teza e tij ishte një provë analitik i Riemann - Shna Rroku-Teorema Hirzebruch për Kaehler manifolds që shtrihet metodat e gazeta e tij të parë në një situatë shumë më e komplikuar.

Vitet 1971-1973 ishin ato që Patodi shpenzuar në pushim në Institutin për Advanced Study at Princeton. Atje ai ka punuar me MF Atiyah dhe bëri disa vizita që të punojnë me të tjerët në këtë fushë e tij në qendrat e ndryshme në Shtetet e Bashkuara dhe Angli. Gjatë kësaj kohe ai bashkëpunoi edhe me R Bott dhe IM Singer.

Në kthimin e tij në Bombei dhe Instituti Patodi Tata në vitin 1973 u gradua në profesor i asociuar. Ai u gradua në profesor të plotë në vitin 1976, por këtë herë shëndetin e tij ishte shumë e varfër. Ai kishte në fakt është dashur të kapërcejë problemet e shëndetit për pjesën më të karrierës së tij, duke e bërë arritjet e tij më të shquar.

Publikimet Patodi së, përveç dy të përmendura më lart, përfshin një numër të atyre të përbashkët me Atiyah dhe Singer. Këto dokumente të futë një invariant fantazme e shumëfishtë kompakt Riemannian. Në një gazetë ai studimet marrëdhëniet në mes të strukturave Riemannian dhe triangulations. Punë të tjera i jep një formulë kombinator për klasat Pontryagin.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland