Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Moritz Pasch

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Nov 1843

Breslau, Germany (now Wroclaw, Poland)

20 Sept 1930

Bad Homburg, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Moritz Pasch studiuar në Berlin dhe pastaj mësohen në Giessen. Ai ka punuar mbi themelet e gjeometrisë. Ai gjeti një numër supozimesh në Euklidi se askush nuk kishte vënë re më parë.

Pasch aksiomë është se nëse një linjë hyn në një trekëndësh me ABC AB anë dhe nuk kalojnë nëpër C, atëherë ajo duhet të lërë trekëndësh ose midis B dhe C ose mes C dhe A. Pasch argumentuar në 1882 që geometers mbështeten në intuitë shumë të madhe fizike. Sipas pikëpamjes së tij një argument në matematikë nuk duhet të varet në interpretimin e kushteve fizike të përfshirë por mbi aksiomat thjesht formale.

Pasch pohoi se parimi i intuitë dual kundërshtoi fizike rreth pikave dhe vijave, askush nuk besonte se këto terma janë këmbyeshëm. Hilbertit ishte që të ndikohet nga këto ide e Pasch.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland