Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Denis Papin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Aug 1647

Blois, France

1712

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Denis Papin ndoqi një shkollë jezuit në Blois më pas, në 1661, ai filloi studimet e tij në Universitetin e Angers. Ai u diplomua me një diplomë mjekësore në vitin 1669.

Huygens / planet e Papin ndihmuar me eksperimente pompë ajri 1671-1674, gjatë së cilës kohë ai ka jetuar në Huygens 's apartamente në Bibliotekën Mbretërore në Paris. / Planet e Papin shkoi në Londër në vitin 1675 për të punuar me Boyle. Ai qëndroi në këtë post deri më 1679 kur ai u bë Hooke 's asistent në Shoqërisë Mbretërore. / Planet e Papin u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1680.

Në 1681 / planet e Papin u nis për në Itali, ku ai ishte drejtor i eksperimente në Accademia di scienze publicca në Venedik deri 1684. Nuk ishte një përpjekje për ta kthyer Accademia në Venedik në një shoqëri modeluar mbi Shoqërisë Mbretërore në Londër dhe Académie Royale në Paris, por mungesa e mbështetjes financiare përfundoi përpjekje.

Nuk kishte arsye fetare / planet e Papin pse nuk mund të kthehet në Francë. Ai ishte një kalvinist, i lindur në një familje kalvinist francez, dhe pas urdhër të Nantes e cila kishte dhënë liri fetare të Huguenots u hoq nga Louis XIV në 1685, ai u bë një mërgim.

/ Planet e Papin u kthye në Londër në vitin 1684 punon përsëri me Shoqërisë Mbretërore deri 1687. Pas kësaj u larguan nga Anglia / planet e Papin dhe shkoi në Hessen Kassel-ku ai u emërua profesor i matematikës në Universitetin e Marburg. Ai e mbajti këtë post deri më 1696, kur ai punoi për kont-e Hessen Kassel deri 1707. Këtë herë në Hessen Kassel-nuk ishte e suksesshme për / planet e Papin që e gjeti veten në mosmarrëveshje me kolegët e tij.

/ Planet e Papin është i njohur mirë për punën e tij si një shpikës, veçanërisht punën e tij mbi motor me avull. Në 1679 ai shpiku tenxhere me presion dhe, në vitin 1690 ai botoi veprën e tij të parë në motor me avull në De novis machinis quibusdam. Qëllimi i motorrit me avull ishte rritja e ujit në një kanal midis Kassel dhe Karlshaven. Ai gjithashtu përdorur një motor me avull të futin ujë në një tank në çati të pallatit të furnizimit me ujë për burimet në baza. Në 1705, kur Leibniz / planet e Papin dërgoi një skicë e një motor me avull, / planet e Papin filloi të punojë në këtë temë përsëri dhe shkruante Arti i ri i pompimin e ujit duke perdorur avulli (1707). Ai projektuar një valvul sigurimi për të parandaluar presionin e avullit ndërtimit deri në nivele të rrezikshme.

Shpikjet e tjera që ishin / planet e Papin punuar në ndërtimin e një nëndetëse, një pistoletë ajrore dhe një granatë-hedhës. Ai u përpoq të ndërtojë një industri të qelqit në Hessen Kassel-dhe eksperimentoi edhe me ruajtjen e ushqimeve të dy me kimikate dhe duke përdorur një vakum.

Në 1707 / planet e Papin ndërtuar anije të parë vozis dhe se të njëjtin vit ai u kthye në Londër, ku ai ka jetuar në errësirë dhe varfëria deri në vdekjen e tij. Data e dhënë për vdekjen e tij është vetëm një me mend që nuk duket se ekzistojnë të dhënat e viteve të tij të fundit në Londër. Letra e fundit e tij është i njohur datë 23 janar 1712.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland