Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Mikhail Vasilevich Ostrogradski

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Sept 1801

Pashennaya (now Poltava oblast), Ukraine

1 Jan 1862

Poltava (now Ukraine)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Mikhail Ostrogradski ndoqi shkollën e mesme gjimnazin Poltava. Kur erdhi koha që ai të largohet, ai shprehu një dëshirë për të patur një karrierë ushtarake. Megjithatë familja e tij nuk ishte i pasur dhe ai u ndje që të paguajë një ushtar nuk ishte mjaft e mirë. Përfundimisht u vendos që ai duhet të marrë një karrierë në shërbimin civil dhe me qëllim për të marrë një pozicion të lartë të arsimit universitar ishte e nevojshme.

Ostrogradski hyri në Universitetin e Kharkovit në 1816 dhe studjoi fizikë dhe matematikë. Në 1820 ai mori dhe e kaloi provimet e nevojshme për shkallën e tij, por ministri i çështjeve fetare dhe arsimin kombëtar nuk pranoi të konfirmojë vendimin dhe i kërkoi atij të rimarrë provimeve.

Problemi duket se ka qenë mësuesi i tij matematikë Osipovsky i cili në vitin 1820, ishte pezulluar nga posti i tij mbi baza fetare. Zyrtarët që e bëri këtë vendim Osipovsky 's nxënës vuajnë shumë. Arsyeja e dhënë zyrtarisht Ostrogradski ishte se nuk kishte marrë pjesë në leksione në filozofi dhe teologji. Ostrogradski refuzoi të rimarrë provimeve dhe nuk ka marrë shkallën e tij.

Ai u largua nga Rusia për të studiuar në Paris. Këtu në mes 1822 dhe 1827 ai ndoqi leksione me Laplace, Furierit, Lazhandrit, Poisson, Binet dhe Cauchy. Ai bëri përparim të shpejtë në Paris dhe së shpejti filloi të publikojë letrat në Akademinë Paris.

Dokumentat e tij në këtë kohë tregojnë ndikimin e Matematikanë në Paris dhe ai shkroi në fizikë dhe gur integrale. Këto dokumente u përfshinë më vonë në një punë të madhe në hidrodinamikë me ai i botuar në Paris në 1832. Rezultatet e tjera që ai mori në këtë kohë në teorinë radikal u shfaq në Cauchy 's punon.

Ostrogradski shkoi në Shën Petersburg, në 1828. Ai paraqiti tri dokumente të rëndësishme në teorinë e ngrohjes, integrals dyfishtë dhe teori të mundshme për të Akademisë ruse të Shkencave. Kryesisht në forcën e këtyre dokumenteve ai ishte zgjedhur një akademik në seksionin e matematikës aplikuar. Ai dha një kontribut të rëndësishëm për ekuacionet diferenciale pjesore, elasticitet dhe të botuese algjebër mbi 80 raporte dhe jep leksione. Puna e tij në algjebër ishte një shtrirje e punës Abel mbi funksionet algjebrike dhe integrals tyre.

Nga 1828 Ostrogradski leksione në Akademinë Detare, gjithashtu nga 1830 ai leksione në Institutin e komunikimit dhe, nga 1832, edhe në Institutin Pedagogjik.

Ostrogradski qëllim të lartë në studimin e tij dhe lëndën e tij ishte që të sigurojë një teori kombinuar e hidrodinamikë, elasticitet, ngrohjes dhe energjisë elektrike. Sigurisht kjo ishte larg përtej asaj çka mund të arrihet, por, duke synuar në një skemë të madhe, ai e ka bërë zhvillime të mëdha në një gamë të gjerë fushash.

Në vitin 1840 ai shkroi më balistikë futur temën në Rusi. Puna e tij të rëndësishme për ekuacionet diferenciale të zakonshme konsiderohet metodat e zgjidhjes së ekuacioneve jo-lineare, të cilat i përfshirë zgjerimet pushtet në një seri alfa parametër. Ljuvilit kishin rezultate të ngjashme. Në mënyrë të ngjashme disa nga rezultatet e tij për ngrohje ishin të ngjashme me rezultatet e prodhuara nga Lame dhe nga Duhamel.

Nga inspektori 1847 ai ishte kryesor për mësimin e shkencave matematike në shkolla ushtarake. Ai shkroi shumë libra gjobë dhe themeluar kushtet që lejohet Chebyshev 's shkollë të lulëzojnë në Shën Petersburg. Ai gjithashtu duhet të konsiderohet si themelues i shkollës ruse të mekanikës teorike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland