Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Pedro Nunes Salaciense

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1502

Alcácer do Sal, Portugal

11 Aug 1578

Coimbra, Portugal

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pedro nunes ose Núñez studiuar në Salamanca nga 1521 deri 1522. Më pas, ai ndoqi Universitetin e Lisbonës, ku ai mori një diplomë në mjekësi në 1525. Ai vazhdoi studimet e tij mjekësor, por mbanin poste të ndryshme të mësimdhënies brenda Universitetit të Lisbonës.

Ai u emërua kryetar i filozofisë morale në 1529 pastaj kryetar i logjikës në 1530 pastaj karrige nëse metafizikë në 1532. Jo keq për një student do mjekësore!

Nunes kaloi në Universitetin e Coimbra për karrige e matematikës në 1537, një post që ai mbajti deri në 1562. Kjo ishte një post të ri në Universitetin e Coimbra dhe ajo u ngrit për të dhënë mësim në kushtet teknike për lundrim, në mënyrë të qartë një temë me rëndësi të madhe në Portugali në këtë periudhë kur kontrollin e tregtisë detare ishte burimi kryesor i pasurisë portugalisht. Përveç kësaj në këtë post u emërua Royal Cosmographer në 1529 dhe shefi Royal Cosmographer në 1547. Ai e mbajti këtë post deri në vdekjen e tij.

Nunes punuar në gjeometri dhe sferike botuese trigonometri traktat në sferën. Ai gjithashtu bëri punë të rëndësishme në algjebër dhe publikuar Algjebra në spanjisht.

Matematikë Jashtë ai ka punuar në gjeografi, fizikë, kozmologji dhe ai ka shkruajtur poezi. Ai gjithashtu ka dhënë një kontribut shumë i rëndësishëm për të navigacion, Libri i të shkruarit Navigandi Duo në 1546.

Nunes hartuar një sistem për të lejuar pjesë i pjesshëm i një shkallë për të matur. Ai e përshkruan atë si:

vizatim në fytyrë e një sektor për matjen e kënde 45 harqeve koncentrik, një nga të cilat ishte ndarë në 90 pjesë të barabarta ose shkallë, dhe pjesa tjetër në 89, 88, 87, 86, etj, me sukses, e fundit duke u ndarë në 46 barabartë pjesë. Kur indeks nuk saktësisht prerë një nga ndarjet e harkut të diplomave, ai kaloi përmes ose afër një nga ndarjet e një ose të tjera të harqeve të tjera dhe duke vënë në dukje se vendi i ndarjes pjesë i pjesshëm i një shkallë u llogaritur.

Ndërsa në Coimbra nunes mësoi Clavius.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland