Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Davidson Niven

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1843

Peterhead, Scotland

29 May 1917

Sidcup, Kent, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Niven ishte një nga tre vëllezërit e shquar matematikore. Ai u diplomua nga Universiteti i Aberdinit në Skoci e cila u universitet e tij lokale si Peterhead nuk është larg nga Aberdeen. Nga atje, siç ishte traditë e Universiteteve skocez në atë kohë, Niven shkoi për të studiuar në Universitetin e Kembrixhit.

Në Kembrixh Niven studiuar matematikë në Trinity College, ku ai u diplomua si grindavec e tretë në 1866. Vit pas ai u zgjodh për një shoqëri në Trinity College.

Niven majtë Kembrixh të marrin një emërim si profesor në Woolwich. Atje ai ka punuar në qitje e artilerie dhe balistikë. Megjithatë tërheqjen e Kembrixhit ishte i madh dhe ai u kthye atje becaming një mik të fortë të Maxwell.

Pas Maxwell 's vdekjes, Niven ndihmoi për të redaktuar Edicioni i dytë i Maxwell' s Energjinë Elektrike dhe magnetizëm. Frymëzuar nga Maxwell dhe matematika e tij, Niven kthyer gjithnjë e më shumë drejt studimin e harmoni dhe sferik ellipsoidal.

Në 1882 Niven u emërua në një karrige në Kolegjin e Marinës Mbretërore në Greenwich. Në të njëjtin vit ai u nderua duke u zgjedhur anëtar i Shoqërisë Mbretërore.

Niven ishte një anëtar aktiv dhe përkrahës i vendosur i Shoqërisë matematike në Londër dhe ai shërbeu si Presidenti i saj nga 1908 deri 1910.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland