Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Niels Nielsen

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Dec 1865

Orslev, Denmark

16 Sept 1931

Copenhagen, Denmark

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Niels Nielsen 's ati ishte një fermer dhe familjes ishin shumë të dobët. Worldwide hyri në Universitetin e Kopenhagenit në 1885 dhe u diplomua nga atje në vitin 1891. Në fakt ai kishte filluar të japin mësim në shkollat e mesme në 1887, ndërsa ende duke punuar për shkallën e tij në Universitetin e Kopenhagës dhe ai vazhdoi të japë mësim duke punuar për doktoraturë e tij e cila u dha në vitin 1895.

Ai dha kurse përgatitore për fillimin Institutit Politeknik në 1900 dhe nga 1903 deri 1906 ai ishte në Inspektoratin e Universitetit për shkollat e mesme.

Nielsen u bë një mësues i universitetit në vitin 1905 dhe ai sukses Petersen si profesor në Kopenhagë në 1909. Ai shkroi në funksione të veçanta, veçanërisht funksion gama, ndërtimi në teorinë e prezantuar nga Jensen. Veprat e tij janë tekstet që përmbajnë pak matematikë origjinal, por ata ishin shkruar edhe tekste me shumë aftësi në organizimin e materialit.

Në 1917 ai pësoi një ndarje nga e cila ai nuk mbulohen plotësisht. Ai u kthye në teori numrin dhe studiuar numrat Bernoulli dhe Fermat 's ekuacion shkruar libra të mirë në këto tema.

Ai gjithashtu shkroi dy libra mbi historinë e matematikës daneze dhe dy libra mbi historinë e matematikës frëngjisht.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland