Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nicomedes

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

about 280 BC

Greece

about 210 BC

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ne e dimë nuk e jetës Nicomedes '. Për të bërë një takim me mend në jetën e tij, ne kemi disa kufizime të cilat janë dhënë nga referencat për punën e tij. Nicomedes vetë kritikoi Eratosthenes metodë që përdoret për të kopjuar kubike dhe ne kemi bërë një me mend në mënyrë të arsyeshme saktë në Eratosthenes 's jetës (276 pes - 194 pes). Një pjesë të caktuara më pak informacion vjen nga Apollonius zgjedhjen e emrit të një kurbë 'motra e conchoid "i cili supozohet të jetë një emër ai ka zgjedhur për kompliment zbulimin Nicomedes' e conchoid. Që Apollonius jetuar nga rreth 262 pes 190 pes në këto dy pjesë të informacionit të dhënë një vlerësim mjaft të saktë të datave Nicomedes '. Megjithatë, siç u shpreh ne e dytë të këtyre pjesëve të informacionit nuk mund të mbështeten në, por megjithatë, nga ajo që ne dimë të matematikës të Nicomedes, datat konkludohet janë mjaft bindëse.

Nicomedes është i famshëm për traktat të tij Në linjat conchoid që përmbajnë zbulimin e tij të njohur kurbë si conchoid e Nicomedes. Si Nicomedes define kurbë. Konsideroni diagramit. Ne jemi të dhënë një XY e linjës dhe një pikë Një jo në linjë. ABC është tërhequr pingule të XY prerjes se në B dhe të kesh para Krishtit gjatësi disa vlera fikse, thonë b. Pastaj ABC rrotullohen rreth një mënyrë që, në një pozitë arbitrare Ade pastaj DE = b. Pra, nëse një pikë më P conchoid bashkohet me A, pastaj PA ulje XY vijë në një pikë në distancë nga b P.

Nicomedes njihen tri forma të veçantë në këtë familje, por burimet nuk shkojnë në detaje në këtë pikë. Besohet se ata duhet të tri degët e lakores. Conchoid mund të përdoret në zgjidhjen e dy problemeve të trisection të një këndi dhe dyfishimin e një kubike. Të dy këto probleme janë zgjidhur nga Nicomedes përdorur conchoid, në fakt si Toomer shkruan në:

Sa është e njohur, të gjitha aplikimet e conchoid bërë në antikitet janë zhvilluar nga Nicomedes vetë. Kjo nuk ishte deri në fund të shekullit të gjashtëmbëdhjetë, kur veprat e Pappus dhe Eutocius përshkruar kurbë u bë i njohur në përgjithësi, se interesi në të ringjallur ...

Siç tregohet në këtë Pappus japin kuotën e tyre gjithashtu shkruan për Nicomedes, në mënyrë të veçantë ai i shkroi për zgjidhjen e tij për problemin e trisecting një kënd (shih për shembull):

Nicomedes trisected çdo kënd drejtvizor me anë të kthesa conchoidal, ndërtimin, rendin dhe pronat të cilat ai dha dorëheqjen, duke qenë vetë zbuluesit e karakterin e tyre karakteristik.

Nicomedes gjithashtu përdorur quadratrix, zbuluar nga Hippias, për të zgjidhur problemin e squaring rrethit. Pappus na tregon (shih për shembull):

Për squaring e rrethit nuk është përdorur nga Dinostratus, Nicomedes dhe disa persona të tjerë më vonë një kurbë të caktuara që mori emrin e vet nga kjo pronë, sepse ajo është e thirrur nga ato katrore-formimit

me fjalë të tjera quadratrix.

Eutocius na tregon se Nicomedes:

... prided vetë inordinately mbi zbulimin e tij për këtë kurbë, të kundërta me Eratosthenes 's mekanizëm për të gjetur ndonjë numër të proportionals të thotë, në të cilën ai e kundërshtoi zyrtarisht dhe në gjatësi në terren që ai ishte i papërdorshëm dhe krejtësisht jashtë frymën e gjeometrisë.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland