Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Phyllis Nicolson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Sept 1917

Macclesfield, England

6 Oct 1968

Sheffield, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Emrin s Phyllis Nicolson 'vajzë ishte Lockett. Ajo u arsimua në Shkollën e Lartë Stockport dhe ka marrë gradë të B.Sc. (1938) dhe M.Sc. (1939) dhe Ph.D. ne Fizike (1946) nga Universiteti i Mançester dhe ishte një hulumtim student (1945-46) dhe hulumtues (1946-49) në Girton College, Cambridge. Në 1942 ajo u martua me Malcolm Nicolson. Ajo kishte një dëshirë të fortë për të kanë fëmijën e saj të parë para se të mbërrinte tridhjetë, dhe ajo e arritur kjo ambicie me një ditë të lirë. Pas vdekjes së parakohshme të bashkëshortit të saj në një aksident treni në vitin 1952, ajo u emërua për të mbushur lectureship tij në Fizikë në Universitetin e Leeds. Në 1956 ajo u martua me McCaig Malkolm, i cili ishte gjithashtu një fizikante.

Gjatë periudhës 1940-45 ajo ishte një anëtar i një grupi kërkimore në Universitetin e Mançester drejtuar nga Douglas Hartree, duke punuar mbi problemet e kohës së luftës, për Ministrinë e furnizimit, duke u shqetësuar me një teori magnetron dhe të performancës. Phyllis Nicolson është i njohur mirë për punën e saj të përbashkët me John Crank në ekuacionin e ngrohjes, ku një zgjidhje të vazhdueshme u (x, t) është e nevojshme që përmbush dytë i pjesshëmekuacion diferencial

t u - u xx = 0

per t> 0, subjekt të një kusht fillestar të u formën (x, 0) = f (x) për të gjitha x vërtetë. Ata konsiderohen si metoda numerike që të gjejnë një zgjidhje të përafërt në një rrjetë prej vlerave të x dhe t, duke zëvendësuar t u (x, t) dhe u xx (x, t) nga përafërta fundme ndryshim. Një nga zëvendësimet e thjeshta të tilla u propozua nga LF Richardson në vitin 1910. Richardson 's metodë dhënë një zgjidhje numerike e cila ishte shumë e lehtë për të llogaritur, por mjerisht ishte numerikisht e paqëndrueshme dhe kështu padobishme. Paqëndrueshmëri nuk është njohur deri computations gjata numerike u kryen nga Crank, Nicolson dhe të tjerët. Maniak Nicolson dhe metodë, e cila është numerikisht qëndrueshme, kërkon zgjidhje të një sistemi shumë të thjeshtë i ekuacioneve lineare (një sistem tridiagonal) në çdo nivel kohë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland