Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Eugen Otto Erwin Netto

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 June 1848

Halle, Germany

13 May 1919

Giessen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Eugen netto 's babai ishte Heinrich netto, një zyrtar në Stiftung Franckesche në Halle. Stiftung ishte protestante një institut fetar e cila përfshinte një shkollë për të varfërit, një jetimore, një qendër mjekësore, dhe shtëpia botuese. Nëna Eugen ishte Sophie Neumann. Deri në moshën dhjetë Eugen ndoqën një shkollë në Halle, por nga ajo kohe ai shkoi në një gjimnaz në Berlin.

Netto ishte me fat që të ketë një mësues i shquar i matematikës në Gjimnazin e Berlinit në Karl Heinrich Schellbach, i cili kishte qenë Eisenstein 's mësues matematike. Ishte Schellbach që treguan netto excitment e matematikës dhe nga ajo kohë në matematikë është qartë temë vetëm se ai konsiderohet. Pas diplomimit nga gjimnazit në 1866, netto hyri në Universitetin e Berlinit për të studiuar matematikë. Herë Ai kishte disa mësues frymëzues në Kronecker, Weierstrass dhe Kummer.

Netto diplomuar nga Berlin në 1870 ka punuar në mënyrë specifike sipas Weierstrass dhe Kummer. Ajo ishte në fakt i cili shqyrtoi Weierstrass disertacionin e tij të fundit. Nuk ishte asnjë takim të menjëhershëm universitare për netto, megjithatë, ai mësonte në një gjimnaz në Berlin për nëntë vite para se të emërohet si profesor të jashtëzakonshëm në Universitetin e Strasburgut në 1879.

Ishte frëngjisht-gjermanisht të luftës 1870-71, e cila përfundoi me Alsace të aneksuar nga perandori gjerman, që kishte çuar në një universitet gjerman duke u vendosur deri në Strasburg. Në 1872 ashtu-quajtur Kaiser-Wilhelms-Universität u hap në Strasburg. Seminari Mathematisches atje u drejtua nga Christoffel dhe Reye, dhe netto morën pjesë në këtë seminar. Përfshirja e tij është përshkruar në sfond ku informacione interesante për kushtet e punës dhe numri i studentëve është dhënë.

Pas tre vjet në Universitetin e Strasburgut Weierstrass netto rekomanduar që të jetë caktuar një profesor të jashtëzakonshme në Universitetin e Berlinit dhe ai mori emërimin në 1882. Atje ai mësoi kurse në algjebër avancuar, gur e variacioneve, mekanika, seri Furierit, dhe gjeometri sintetike. Netto mbajtur këtë post deri në Berlin 1888, kur ai u emërua profesor i zakonshëm në Universitetin e Giessen. Këtë post ai e mbajti për njëzet e pesë vjet deri në pensionimin e tij në 1913.

Në 1878 ai u përpoq prova e dytë e përgjithshme të invariance e 'Dimensioni', por, si të parë nga Thomae, ajo nuk ishte plotësisht i kënaqshëm. Pavarësisht nga kjo, dëshmi "netto është" u pranua gjerësisht si ofrues të një zgjidhje për problemin e dimensionit deri kritikat Jürgens 'në vitin 1899 e provave netto së. Jürgens kritikoi në mënyrë të ngjashme një dëshmi e invariance e "dimensionit" i cili ishte dhënë nga Cantor. Këto ngjarje janë përshkruar plotësisht në.

Cantor në vitin 1878 tregoi se intervali njësi mund të jetë plotësisht e bijectively mbi njësi katrore unë 2. Netto Në vitin e ardhshëm tregoi se kjo hartë nuk mund të jetë një funksion i vazhdueshëm. Këto rezultate nga Cantor dhe netto janë duke filluar nga pika për hetimet e hapësirës rëndësishëm kthesa të cilat janë të një zone aktive kërkimit sot.

Netto bërë hapa të mëdha drejt teori abstrakte kur ai grup i kombinuar rezultatet e grupit ndërrim dhe grupeve në teorinë e numrave. Ai nuk ka megjithatë përfshijnë grupe matricë! Ai botoi këtë punë në Ihre Substitutionentheorie librin e tij und Anwendung auf die Algjebra në Berlin në 1882 përshkruar nga Biermann si:

... një gur themeli në zhvillimin e teorisë së grupit abstrakte.

Ai më tej ka kontribuar në zhvillimin e teorisë së grupit në gazeta të tjera. Në veçanti, në vitin 1877 netto kishte dhënë prova të reja të Sylow 's teorema.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland