Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Theodore Samuel Motzkin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 March 1908

Berlin, Germany

15 Dec 1970

Los Angeles, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Theodore Samuel Motzkin 's babai ishte Leo Motzkin. I lindur në Rusi në një familje hebreje, Leo Motzkin shkoi në Berlin, kur ai ishte trembëdhjetë vjeç për të studiuar matematikë. Ai vazhdoi të studiojnë matematikën me universitet të pranuar si student hulumtim nga Kronecker. Pas fillimit të punës në tezën e doktoratës, Leo Motzkin la matematika për të punuar për lëvizjen zionist.

Theodore Motzkin tregoi talentin e shquar për matematikën si një fëmijë në rritje deri në Berlin, dhe ai filloi arsimimin e tij universitar kur vetëm pesëmbëdhjetë vjet të vjetra. Ai pasoi model të zakonshme të arsimit gjerman të ditës së tij, duke kaluar kohën në universitete të ndryshme. Midis atyre që ai ka studiuar në u Göttingen, Paris dhe Berlin. Në Berlin ai shkroi tezën e diplomës, sipas Schur 's mbikëqyrjes, në strukturat algjebrike. Për punën e tij e doktoraturës Motzkin shkoi në Bazel ku ai studioi me Ostrowski shkruar disertacionin e tij mbi programimin linear. Në 1957 ai shkroi në vijim për tezën e tij:

Në përputhje me shprehitë në Evropën qendrore në atë kohë autori, edhe pse i inkurajuar nga redaktorët e Compositio Mathematica të publikojë tezën atje, lëshuar atë si një botim i pavarur. Kjo u bë pothuajse i paarritshëm dhe, edhe pse shqyrtuar në Fortschritte dhe Zentralblatt, mbeti e panjohur, për shembull për një grup të shkrimtarëve rusë, të cilët kohëve të fundit rizbuluar disa nga rezultatet e tij. Në Shtetet e Bashkuara një interes gjithnjë e në rritje në lidhje me temat e pabarazive lineare çoi në përkthim simultan të tezës, rreth 1951, ... për projektin IGJI Tucker's ONR në universitetin Princeton, dhe ... për Korporatën RAND në Santa Monika.

Ostrowski ishte në mënyra shumë më tepër e një bashkëpunëtori i Motzkin sesa një mbikëqyrës. Motzkin tashmë kishte disa publikime para tezën e tij për programimin linear u përfundua në vitin 1934. Është e zakonshme për Matematikanë që kanë publikime në fillim para se teza e doktoratës me shkrim, të ketë botuar material, i cili është duke u studiuar si pjesë e punës së tezës së magjistraturës. Publikimi i parë Motzkin, megjithatë, nuk ishte në programimin linear por më tepër në seri pushtet. Ajo u shkrua si një zgjidhje të pjesshme në një problem i cili ishte paraqitur nga Ostrowski dhe Motzkin dha kënaqësi të veçantë kur u kthye në problem shumë vite më vonë dhe ishte në gjendje për të dhënë një zgjidhje të plotë. Dy programimit linear dhe seri pushtet ishin temat që u përmes hulumtimeve Motzkin gjatë gjithë jetës së tij, por ai ishte një matematikan jashtëzakonisht e gjerë dhe ka qenë shumë tema të tjera.

Në 1935 Motzkin u emërua në Universitetin Hebrew në Jerusalem. Ai ka mbetur atje gjatë Luftës së Dytë Botërore, duke punuar si një cryptographer për Qeverinë Britanike gjatë viteve të luftës. Gjatë qëndrimit të tij në Jeruzalem, ai u martua me Naomi Orenstein dhe tre bijtë e tyre ishin të lindur të gjitha atje. Si ishte karakteristikë e Motzkin gjatë gjithë jetës së tij, ai ka mbajtur një prodhim të shquar matematikore, shkruar disa gazeta në hebraishte dhe duke ndihmuar për të krijuar terminologji Hebrew matematikore.

Ne foli për shumë tema të ndryshme që kalon nëpër kërkimore Motzkin dhe një prej tyre ishte analiza kombinator. Çfarë mund të konsiderohet letra e tij e parë në këtë temë ka shkruar së bashku me një Dvoretzky mbi problemin e votimit. Feller, rishikimi letër, shkroi:

Siç theksojnë autorët, shumica e provave zyrtarisht të ndryshme në realitet përdorim parim pasqyrim, por pa interpretimin e këtij parimi gjeometrik humbet thjeshtësinë e saj dhe duket si një mashtrim të çuditshëm. Dvoretzky dhe Motzkin të japë një provë të re për thjeshtësi të madhe dhe elegance. ata generalise problemit të votimit duke kërkuar që në çdo çast, P kanë të paktën një herë votave të shënuar nga Q.

Gazeta Studimet problem i veçantë por autorët botoi një vazhdim letra e cila konsiderohet si një version të vazhdueshëm të kësaj pyetje kombinator.

Motzkin emigruar në Shtetet e Bashkuara në vitin 1948 dhe atje ai kaloi dy vjet në Kolegjin e Harvardit dhe Boston. Një nga gazetat e para që ai publikoi pas mbërritjes në Shtetet e Bashkuara ishin në algorithm Euklidiane në fusha kryesore ideale. Ai provoi se ka domains kryesor ideale të cilat nuk janë domains Euklidiane. Për shembull Z [(1 + √ -19) / 2] tillë është një fushë kryesore ideale. Problemi këtu nuk është të tregojmë se kjo nuk është Euklidiane në lidhje me normën standarde, e cila është një ushtrim universitare, por jo se kjo nuk është e Euklidiane në çdo normë. Redaktorëve të shkruani:

Prova është shumë tipike e Motzkin në atë algorithm Euklidiane është dhënë një formulim i ri, i cili në të parë duket të jetë kryesor larg nga problemi në dorë, por papritmas është parë të jetë çelësi vendimtar për zgjidhjen e tij.

Në 1950 ai u emërua në Institutin e Analizë numerike në Universitetin e Kalifornisë, Los Anxhelos dhe dhjetë vjet më vonë ai u bë profesor i matematikës atje. Një nga temat të cilat ai ka punuar në në UCLA ishte teoria e përafrimit. Në këtë temë shumë e publikimeve të tij ishin ato të përbashkët që vjen nga një bashkëpunim me JL Walsh. Në shumë publikime në këtë temë Motzkin shqyrtoi një shumëllojshmëri të gjerë të ideve të ndryshme, duke përfshirë masa të reja për afërsinë e përafrimit. Ai shqyrtoi zero e polynomials e përafrimit të mirë dhe rezultate të cilat janë analoge me pronat e polynomials Chebyshev.

Tema të tjera që të drejtuar përmes punës Motzkin e problemeve është gjeometrik, që përfshin disa teori Ramsey, dhe ai ka shkruajtur shumë gazeta në teorinë grafiku. Polyhedra Convex interesuar tij dhe janë studiuar në disa nga letrat e tij që të kombinojë interesat e tij gjeometrike dhe teori grafiku. Një përshkrim të bukur të eksitim të punës Motzkin është dhënë në:

Gjatë shumë viteve të tij në UCLA, Motzkin zhvilluar seminare që janë shumë emocionuese për studentët dhe anëtarë të fakultetit që morën pjesë në to. Disa të punës më të bukur dhe të rëndësishme Motzkin e bëri paraqitjen e tij të parë këtu. Për shembull, ai vendosi një herë për të paraqitur një seminar mbi hamendje flas Eberhard se në qoftë se çdo përballë një P shumëfaqësh trivalent konveks është send i ndashëm nga numri 3, atëherë numri i skajet e P është edhe më. Për habinë e audiencës, ai vazhdoi në diskutim për të provuar hamendje, duke përdorur vetitë e SL grup (2, 3) e rendit 24, e cila në fillim duket të jetë plotësisht i palidhur me problemin.

Në një përmbledhje të kontributit Motzkin është dhënë:

Motzkin ishte një matematikan i madh dituri, shkathtësi dhe zotësi. Kontributet Përjashtimisht gjerë, varg e punës së tij të përfshira bukur dhe i rëndësishëm për teorinë e pabarazisë dhe programimi linear, teoria e afrimit, mysëti, Kombinatorika, gjeometrinë algjebrike, teoria numër, algjebër, teoria funksion, dhe analiza numerike. ... Shumë zona në të cilat ai ka punuar janë, megjithatë, të bashkuar nga fije të qasjes tij karakteristike dhe stil. Nëse është e mundur për të folur për pasion në një mënyrë të butë paedukuar, pastaj i tij ishte një pasion për saktësi tepër të përpiktë dhe të rendit. Në duart e tij këtë saktësi u bë një mjet i fuqishëm krijues.

Sa për aftësitë e tij të mësimdhënies:

Stili i pashoq i tij të mësimdhënies fituar atë admirim dhe dashuri e universitare studentët shumë të talentuar dhe të diplomuar të cilët ishin tërhequr të tij ligjërata dhe seminare.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland