Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Andrzej Mostowski

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 Nov 1913

Lvov, Poland (now Ukraine)

22 Aug 1975

Vancouver, Canada

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Andrzej Mostowski hyrë në Universitetin e Varshavës në vitin 1931. Ai ishte i ndikuar nga Kuratowski, Lindenbaum dhe Tarski. Ph.D. e tij erdhi në 1939, drejtuar zyrtarisht nga Kuratowski por në praktikë të drejtuar nga Tarski i cili ishte një pedagog i ri në atë kohë. Studimet e tij në Varshavë, ishte thyer nga studimet në Vjenë (ai mori pjesë në një kurs me Gödel) dhe Zurich (kurse nga Polya, Weyl dhe Bernays).

Ai u bë një kontabilist pas pushtimit nazist të Polonisë, por vazhdoi të punës në 'Underground Universitetit të Varshavës. Pas kryengritjes së vitit 1944 nazistët u përpoq për ta vënë atë në një kamp përqendrimi. Me ndihmën e disa infermiereve polonisht ai iku në një spital, duke zgjedhur për të marrë bukë me vete e jo fletore të tij që përmban kërkimin e tij. disa nga hulumtimet ai rindërtuar pas luftës, por më ka humbur.

Kjo punë ishte kryesisht në teorinë recursion dhe undecidability. Nga 1946 deri në vdekjen e tij ai punoi në Universitetin e Varshavës. Pjesa më e madhe e punës gjatë asaj kohe ishte në logjikën e rendit të parë dhe teoria model.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland