Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Elliott Waters Montroll

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 May 1916

Pittsburg, Pennsylvania, USA

3 Dec 1983

Chevy Chase, Maryland, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Elliott Montroll 's prindërit ishin Esther Izraelit dhe Adolf Baer Montroll. Adolf ishte një artist i cili shqyrtohet në FURS dhe së bashku me gruan e tij Esther dhënë një shtëpi të dashur, në të cilën u rrit Elliott. Ata mësohet Elliott për të lexuar dhe shkruar para se ai hyri në shkollë për herë të parë në moshën pesë vjeçare. Në shkollë ai tregoi iniciativë të madhe në hartimin e projekteve për klasën e tij dhe, me një interes në rritje në kimi, prindërit e tij e lejuan atë për të kthyer bodrumin e shtëpisë së tyre në një laborator. Atje ai kaloi orë gjatë kryerjes së eksperimente me një nga miqtë e tij të shkollës.

Ishte e qartë se duke ditur pasionin e tij për kimi që ishte Montroll subjekt do të studiojnë në universitet. Në të vërtetë ai hyri në Universitetin e Pitsburgut në 1933, duke marrë një kurs i kimisë dhe ai u diplomua me BS në kimi katër vjet më vonë. Megjithatë nga koha ai u diplomua ai kishte ndryshuar nga ambiciet e tij për t'u bërë nxënës një farmaci dhe vendosi që të ndërmarrë kërkime në matematikë. Ai u regjistrua për një Ph.D. në matematikë në Universitetin e Pitsburgut dhe u dha doktoraturës e tij në 1939. Ai përdori si ekspertizën e tij në kimi dhe matematikë në Aplikime tij Teza e teorisë vlera karakteristike e ekuacioneve integrale në të cilën ai aplikohet ekuacionet integrale të studimit të gazeve të papërsosur. Një letër të botuar së bashku me Jusufin E Mayer në vitin 1941 mekanika statistikore të gazeve të papërsosur shqyrtohet edhe nga ide zhvillimin e tezës së tij.

Montroll tani ishte në pozicionin e pazakontë për të qenë në gjendje për të punuar në matematikë, fizikë ose departamentet e kimi. Emërimi i tij i parë ishte si një ndihmës hulumtuese në kimi në Universitetin Kolumbia në 1939-40. Ishte gjatë kësaj kohe se ai ka punuar me Jusufin Mayer mbi teknikat e botuar në gazetë 1941 përmendura më lart. Në 1940-41 ai ishte një Studim sprovuar tjetër, në Universitetin Yale ku punën e tij në modeli Ising e një ferromagnet udhëhequr atë për të zgjidhur disa probleme zinxhir Markov. Pas kësaj ai ishte një Associate Research në Cornell University në 1941-42, ku ai filloi studimet e tij për problemin e gjetjes së spektrit të frekuencave të vibracioneve elastik në lattices kristal. Gjatë 1942-43 Montroll ishte një instruktor në fizikë në Universitetin Princeton dhe në 1943 ai u martua me Shirley Abrams, ata kanë dhjetë fëmijë, pesë djem dhe pesë vajza.

Në 1943 Montroll u emërua si Kryetar i Grupit të Kërkimit Matematika në Korporatën Kellex në Nju Jork. Atje ai ka punuar në programet lidhur me Projektin Manhattan, duke përdorur ekspertizën e tij në aplikimin e mekanikës statistikore për sjelljen e neutrone në një reaksion zinxhir. Ne 1944 ai shkoi në Institutin Politeknik të Brooklyn, duke qenë zëvendësues i emëruar profesor i kimisë, pastaj në vitin 1946 ai u kthye në Universitetin e Pitsburgut. Ai shërbeu si asistent profesor të fizikës dhe matematikës dhe u graduar profesor në vitin 1947. Ai ka mbetur në Pitsburg deri 1950, por shërbeu edhe si kryetar i Degës Fizikë e Zyrës së Detare Kërkimit në Uashington, DC, 1948-1950. Në 1950 ai u emërua si një hulumtues në Institutin Courant në Nju Jork. Në 1951 ai u emërua Profesor në Studim Instituti për Fluid Dynamics dhe Matematikë e Aplikuar në Universitetin e Maryland dhe, duke marrë parasysh lëviz shumë ai kishte bërë, kjo ishte një periudhë stabiliteti relativ që ai mbajti postin deri në vitin 1960. Megjithatë, ai gjithashtu Drejtor i Divizionit të saj fizike Shkencë e Zyrës së Naval Research 1952-1954.

Gjatë kohës së tij në Maryland, Montroll botuar Temat në mekanikë statistikore të bashkëveprojmë grimca që ishte 86 faqet e shënimeve mimeographed e një seri leksion, të shkruar së bashku me GF Newell. Objekti i leksioneve ishte për të studiuar ekuilibrit mekanika statistikore të sistemeve të mëdha të bashkëveprojmë grimca. Në vitin 1953 ai mbajti një leksion në simpozium mbi tema të veçanta në matematikë aplikuar në Northwestern University, Frekuenca botuese spektrin e vibracioneve të një grilë kristal në Proceedings. Kjo është një përmbledhje e disa zhvillimeve në analizën e spektrit të vibrimit të lattices kristal me theks të veçantë në vëzhgimin që shpërndarja e frekuencave funksion pritet të ketë singularities. Në Berkeley Simpoziumi i tretë më Probabiliteti dhe Statistika matematike 1954-1955, Teoria Montroll dha një letër të vibrimit të thjeshtë lattices kub me ndërveprime fqinjin më të afërt, në të cilin përshkroi vibracionet e një grilë kub me 1, 2, 3, dhe dimensionet n ku n është i madh. Në vitin 1956 ai botoi të rastësishme ecën në hapësira shumëdimensionale, veçanërisht në lattices periodik në të cilën ai ka hedhur një vështrim të rastit ecën në një rrjetë teli k-dimensionale. Në 1958, si konsulent për të General Motors Corporation, ai ndërmori studimet e rrjedhës së trafikut, si dhe dinamikën e publikuar Traffic: Studimet në ndjekjen e makinave.

Montroll nuk ishte dikush që ishte i lumtur të qëndrojë në një vend për një kohë të gjatë dhe me 1960, duke qenë në Universitetin e Maryland për nëntë vjet, e ndjeu se ishte koha për të shkuar përpara. Ai donte të lëvizë, të dyja nga Maryland dhe nga universitetet, dhe morën një mori postin e Drejtorit të Përgjithshëm në Shkencave Thomas Watson IBM J Qendra e Kërkimit në Yorktown Heights, Nju Jork. Në vitin 1963 ai mori postin e Vice President për hulumtime në Institutin e Mbrojtjes Analiza në Uashington, DC, por në këtë kohë një kthim të jetës universitare dukeshin tërheqëse. Në vitin 1966 ai është emëruar Albert Einstein Profesor i fizikës, si dhe drejtori i Institutit për Studime themelore, në Universiteti i Rochester. Ai mbeti aty deri sa arriti moshën 65 vjeç në pension, kur ai pranoi dy mesazhe të tjera, një mbrapa në Universitetin e Maryland dhe të tjera në University of California, Irvine.

Disa nga puna e tij më vonë u shfaq në dinamikën sociale dhe quantifying të forcave sociale (1978) në të cilin ai ka propozuar një kornizë të përgjithshme në të cilën ndryshimet shoqërore dhe teknologjike, mund të jenë të modeluara dhe të matur. Në procedurë të ekuacioneve jolineare konferencë në hapësira abstrakte të mbajtur në vitin 1977 në Universitetin e Teksasit ai botoi Për disa modele matematike e fenomeneve sociale në të cilën ai shqyrtuar modele të rritjes së popullsisë dhe modele statistikore e fenomeneve të tjera sociale.

Punës Montroll e çuan në marrjen e nderon shumë atë dhe shpërblime. Ai u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave (Shtetet e Bashkuara) në 1969, dhe të Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave në vitin 1973. Puna e tij në rrjedhën e trafikut çoi në atë fitues (së bashku) Çmimi Lanchester e Shoqërisë Kërkimit Operacioneve të Amerikës në vitin 1959. Carey shkruan në:

Gjeniale e tij të veçantë përbëhej nga aftësia e tij për të zhvilluar formulën matematike të fuqishme elegante dhe të aftë për të shpjeguar marrëdhëniet komplekse fizike dhe sociale.

AA Maradudin, ke Shuler dhe RF Wallis shkruaj në një haraç të Montroll nga Universiteti i Kalifornisë:

Si një person, Elliott Montroll ishte një nga njerëzit më të gëzueshëm dhe i patrazuar e ndonjëherë mund të shpresojnë që të takohen. Ai ishte unfailingly dobishme për kolegët e tij, dhe gjithmonë i gatshëm të marrë detyra pa pyetur se çfarë ishte në atë për të. Ai ishte me të vërtetë një njeri për të cilin mund të thuhet se askush nuk e folur kurrë një fjalë i ashpër dhe të cilët kurrë nuk e bëri një vërejtje të rreptë në lidhje me askënd. Univers i tij përbëhej vetëm nga miq dhe admirues.

Ai vdiq në shtëpinë e tij nga dështimi i zemrës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland