Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Leon Mirsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 Dec 1918

Russia

1 Dec 1983

Sheffield, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Familjes s Leon Mirsky 'left Rusia për në Gjermani, kur ai ishte 8 vjeç, por në 1933 ato u detyruan të largohen nga Gjermania dhe u vendos në Bradford, Angli. Leon hyrë në King's College, Londër, në 1936. Në fillim ai ka studiuar për provim Intermediate pas të cilës ai iu dha një bursë për të studiuar për një diplomë në matematikë. Gjatë kësaj kohe ai mori një interes i pasionuar në teorinë e numrave dhe u bë një admirues i madh i Edmund Landau.

Leon diplomuar në Londër në 1940 dhe filloi punë në një M.Sc. Megjithatë lufta do të thotë se studentët nga King's College u dërguan në Bristol University dhe ajo ishte atje që ai përfunduar Master në shkallën e tij. Në 1942 ai u emërua në Sheffield University dhe, me përjashtim të spell të shkurtër në Mançester dhe Bristol (duke punuar me Heilbronn), ai ishte për të shpenzuar pjesën tjetër të karrierës së tij në Sheffield (ku ai ishte për të punuar pa mbikëqyrje për Doktoraturë i cili ishte dhënë në vitin 1949).

Mirsky kishte tri fusha kryesore e hulumtimit.

  1. Teoria e numrave, ku ai studioi r-numrat pa pagesë, numrat dmth nuk i ndashëm nga r pushtet-të e ndonjë numër të plotë. Ai mori analoge e Vinogradov 's rezultat në përfaqësimin e një numër i plotë i rastësishëm si shuma e tre primes, supozimi Goldbach në përfaqësimin e një numer i plote, si edhe shumën e dy primes, dhe binjake primes hamendje.

  2. Algjebra lineare, ku ai shkroi tekstin e tij të famshme Një hyrje në algjebër lineare (1955) dhe vazhdoi të botojë 35 letra në temë. Në veçanti ai provoi rezultate mbi ekzistencën e matricave me Eigenvalues dhënë dhe duke pasur parasysh elementet diagonale.

  3. Kombinatorika, ku ai edhe shkroi një libër i rëndësishëm tërthortë Teoria dhe ai i zhvilluar idetë që vijnë nga Salla 's Teorema:

    Një familje i caktuar i përcakton ka një sistem të përfaqësuesve të dallueshme nëse dhe vetëm nëse bashkimin e çdo k grupe të familjes përmban të paktën elemente k.

Duke iu referuar suksesit të dy librave të tij, lineare dhe Algjebra Teoria tërthortë autori i shkruan se:

... dëshmon për dhuratë Mirsky për ekspozitë, vulë e tij ishte e kombinuar elegancën me qartësi.

Mirsky talentin për mësim ishte e lidhur qartë me dhurata e tij si një shkrimtar dhe është përshkruar si më poshtë:

Leon ishte një mësues i lindur. Ai përshëndeti sfidën e paraqitjes së një teori e tërë ose vetëm një provë në një mënyrë logjike, efikas, të qartë dhe elegante. ... Leksionet e tij ... janë shfaqje tepër individuale. Nuk ka qenë ndonjë aluzion e familjaritetit me audiencën e tij dhe Leon gjithmonë veshur një fustan të theksoj formalitet e rastin. Në anën tjetër, studenti mund të paralajmërojë vend një sërë shaka bërë të gjitha me një fytyrë tërësisht e drejtë dhe nuk ka ndryshim e ton.

Ai besonte se kërkimi i matematikës nuk duhet të jetë një profesion i vetmuar, por besohet në mënyrë të vendosur në bashkëpunim me të tjerët:

Ai ishte veçanërisht i etur për të ndarë idetë në nivel kërkimore dhe fuqimisht besonin se kërkimi i duhet gjithmonë të jetë bashkëpunues në vend se sipërmarrje konkurruese.

Matematikë Jashtë Mirsky kishte një varietet të gjerë të interesave:

Dijen e Tij e letërsisë, historisë dhe filozofisë ishte i gjerë dhe, në disa zona, pothuajse profesionale. Shumë nga ish-kolegët e tij do të humbasë stimul i bisedave me atë mbi këto dhe një mori të subjekteve të tjera.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland