Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernst Ferdinand Adolf Minding

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Jan 1806

Kalisz,Russian Empire (now Poland)

3 May 1885

Dorpat, Russia (now Tartu, Estonia)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Familjes s Ferdinand Minding 'lëvizur nga Kalisz të Hirschberg në prusian Silesia kur ai ishte një vjeç. Hirschberg tani Jelenia Gora në Poloni. Ai mori pjesë në Hirschberg Gymnasium mbaroi në 1824. Nga atje ai shkoi në universitetet e Halle dhe Berlin, ku ai studioi filologji, filozofi dhe fizikës. Ai u diplomua nga Berlini në 1827, atëherë mësoi matematikës në shkollat e për disa vite.

Minding nuk kishte studiuar matematikë në universitet, ashtu si bëri ai të bëhet një mësues i matematikës? Ai ishte vetë mësoi në matematikë që ka studiuar subjekt të tij duke ndjekur tema të tjera në universitet. Ndërsa ai ishte një mësues i shkollës, ai studioi për doktoraturë tij i cili ishte dhënë nga Halle për një tezë e përafrimit vlerat e integrals dyfishtë.

Minding Në 1831 u bë një lektor matematike në Universitetin e Berlinit më pas, në 1843 ai ishte që të bëhej profesor në Dorpat, një post që ai mbajti për 40 vjet. Në Dorpat Minding mësoi algjebër, analiza, gjeometri, probabiliteti, mekanika dhe fizika. Nga 1851 deri 1855 ai ishte Dekani i Fakultetit të Dorpat.

Minding Në 1864 u bë një qytetar rus dhe, në të njëjtin vit, u zgjodh në Akademinë e Shën Petersburg.

Puna e tij, të cilat vazhduan Gauss 's studimin e 1828 në gjeometria diferenciale e sipërfaqeve të, e influencuar shumë Peterson. Në 1830 Minding botuar në problemin e kurbë më të shkurtër të mbyllura në një sipërfaqe të caktuar bashkëngjitur një zonë të dhënë. Ai paraqiti lakim geodesic edhe pse ai nuk ka përdorur termin që ishte për shkak të Bonnet i cili e zbuloi atë në mënyrë të pavarur në 1848. Në fakt i Gausit kishte provuar këto rezultate, para ose Minding e Bonnet, në 1825, por ai nuk kishte publikuar ato.

Minding gjithashtu studioi Bending e sipërfaqeve të provuar atë që sot quhet teorema Minding në 1839. Vit më pas ai i botuar në Fletoren Crelle një letër duke i dhënë rezultatet rreth formulës trigonometrike në sipërfaqet e lakim konstante. Lobachevsky kishte publikuar edhe në Fletoren Crelle, rezultatet lidhur tre vjet më parë dhe këto rezultate nga Lobachevsky dhe Minding formuar bazën e Beltrami 's interpretimin e gjeometrisë hiperbolike në 1868.

Minding punuar gjithashtu mbi ekuacionet diferenciale, funksionet algjebrike, fraksionet e vazhdueshme dhe mekanika analitike. Në ekuacionet diferenciale ai përdori metoda faktor integrues. Kjo punë Minding fitoi çmimin Demidov e AkademisëShën Petersburg, 1861. Ajo u zhvilluar më tej nga një Korkin. Darboux dhe Emile Picard shtyrë këto rezultate akoma më tej në 1878.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland