Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Louis Melville Milne-Thomson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 May 1891

Ealing, London, England

21 Aug 1974

Sevenoaks, Kent, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Louis Melville Milne-Thomson 's nënë Maria ishte Eva Milne, bija e Milne J Revd, dhe babai i tij ishte koloneli Aleksandër Milne-Thomson i cili ishte një mjek dhe kirurg. Louis ishte më i madh i bijve e prindërve të tij. Milne-Thomson hyrë Clifton College në Angli në vitin 1906 si një dijetar klasike dhe në vitin e tij përfundimtar në Kolegjin ai fitoi një bursë për të studiuar matematikë në Corpus Christi College, Cambridge. Hyrja në Kembrixh në 1909 ai mori pjesë I Tripos matematike ne vitin 1911, duke arritur një Klasa e parë, dhe u diplomua me dallim si një grindavec në 1913.

Milne-Thomson ishte emëruar si një mjeshtër matematikës asistent në Winchester College në vitin 1914. Kjo është një nga shkollat më të vjetra të njohur publike të Anglisë, themeluar në 1382, dhe ndodhet në Winchester, Massachusetts. Më 12 shtator 1914, menjëherë pasi ai mori emërimin e tij, Milne-Thomson martuar Gertrude Frommknecht, martesa e prodhuar tre vajza. Pas mësimit për shtatë vjet në Winchester College, Milne-Thomson ka mbetur në 1921 për të marrë një takim si profesor i matematikës në Kolegjin e Marinës Mbretërore në Greenwich.

Më shumë tema më e rëndësishme që të Milne-Thomson ndërmori kërkime mbi pranë fillimit të karrierës së tij ishte hartimin e tabelave. Publikimi i tij i parë në këtë temë ishte ndërmarrë së bashku me një konstruktor tryezë themeluar, LJ Comrie. Standard tyre Katër Figura matematike Tabelat (1931) është përdorur për shumë vite. Një vit më vonë ai publikoi tabelën standard për rrënjët katrore dhe Jacobian eliptik Funksioni Tabelat. Dytë i tyre ishte shkruar në gjuhën gjermane, por ai u botua në gjuhën angleze në vitin 1950. SC van Veen, rishikimi tabelave, shkruan:

Problemi kryesor në përdorimin e funksioneve eliptik gjithmonë ka qenë mungesa e tabelave numerike të përshtatshme. Prandaj mbledhja e tabelave, hartuar nga autori është një manual i shkëlqyer, i cili furnizon një kohë të gjatë ndjerë duan. ... Një koleksion të plotë të formulës është përfshirë, si dhe shumë shembuj numerike janë dhënë në mënyrë të ilustruar përdorimin e këtyre tabelave. Formulat janë zgjedhur me kujdes me qëllim për të lehtësuar llogaritje të cilat mund të paraqesin veten. Formula të posaçme për degë të veçanta të dijes nuk janë të përfshirë, me përjashtim të disa transformimeve conformal të cilat mbulojnë një bazë të përbashkët për të shkencave të ndryshme.

Sigurisht, mjeti kryesor matematikore përdorur në ndërtimin e tabelave ishte mënyra e fundme dhe dallimet në 1933 Milne-Thomson botuar tekstet e tij të parë, gur e Dallimet fundme, një tekst në të cilin ai e përcaktuara për të shpjeguar për studentët e teknikave të cilën ai e përdorur në bërë tabelë. Ai mësoi këto metoda për studentët e tij në Kolegjin e Marinës Mbretërore në Greenwich dhe ata gjetur tekstin e tij të shkruar në mënyrë të qartë një pasuri e madhe. Libri u bë tekst klasik studentëve dhe tekstin origjinal u ribotuan në 1951.

Teksti i tij tjetër ishte gjithashtu të bëhet klasik, por ajo shënoi një ndryshim në drejtimin në të Milne-Thomson interesat e kerkimit shkencor. Ky tekst u teorike hidrodinamikë cili u botua të parë në 1938. Një botim i dytë i punës u shfaq në vitin 1950 dhe përmbante disa materiale shtesë, bazuar pjesërisht mbi punën e tij gjatë viteve të ndërhyrë. Ai shkruan:

Përveç Rirregullimi dhe metodave të reja të prezantimit këtë botim ndryshon nga paraardhësi i tij në tre veçoritë e rëndësishme: futja e teorema e rrethit [Milne-Thomson (1940)], ku një shqetësim i dhënë dy-dimensionale rrjedhin nga futja e një rrethore cilindër mund të jetë e shkruar poshtë pa llogaritje, teorema përkatëse për sferën [P Weiss (1944)]; shtimin e një kapitull mbi rrjedhjen e lëngjeve që shtrëngohet.

Tre Futjet më të mëtejmë të materialit të ri janë shtuar për edicionin e tretë e cila u botua në vitin 1956, atëherë ende shumë materiale u shtuar për edicionin e katërt në vitin 1960 dhe përsëri për një edicioni i pestë i cili u shfaq në vitin 1968. Në mënyrë të ngjashme teorike Aerodinamika, botuar të parë në vitin 1948, shkoi edhe një numër i edicioneve me katërt paraqitet njëzet vjet më vonë në vitin 1968.

Në 1956 Milne-Thomson arritur moshën gjashtëdhjetë e pesë vjet dhe në pension nga Kolegji Mbretëror në Greenwich detare. Ai pastaj mori poste të ndryshme si Visiting Profesor në institucionet në të gjithë botën: Matematikë të Aplikuar Brown
Universiteti, Rhode Island, ushtria e SHBA Matematikë Research Center në University of Wisconsin 1958-1960, ku ai punoi në aeroplan dhe antiplane problemet elastike, Universiteti i Arizonës 1961-1970, ku ai udhëhoqi një grup shumë aktiv i studentëve shkencore; Universiteti i Romës në vitin 1968, Universiteti i Queensland në vitin 1969, University of Calgary në vitin 1970 dhe Universiteti i Otago në vitin 1971. Me 1971 ai kishte arritur moshën e tetëdhjetë dhe mendonin se ai me të vërtetë nuk duan të dalin në pension dhe shkoi për të jetuar në Sevenoaks, Kent.

Le të shohim tani shkurtimisht në disa gazeta që Milne-Thomson botuar në mes 1940 dhe gazeta e tij të fundit në vitin 1972. Në imazhet Hydrodynamical (1940) ai gjen rrjedhën për çdo dy-dimensionale cilindra. Në 1948 ai botoi Aplikacionet e funksioneve eliptik të erës ndërhyrje tunel ndërsa në 1957 ai shkroi një letër të shqyrtuar një zgjidhje të përgjithshme të ekuacioneve të hidrodinamikë që MG Scherberg komente si vijon:

Për të shkruar një rishikim që ka të paktën shkurtësinë e ky përdorim elegante e matematikës nuk ishte e lehtë. Gazeta trajton lëngjeve që shtrëngohet ose pangjeshshëm e viskozitet konstante dhe gjen dendësinë, shpejtësia dhe stresi të shpërndarjes në kushtet e një funksion arbitrare dhe një radhë të dytë tensori arbitrare.

Në një tjetër letër Disa metoda hydrodynamical shkruar në të njëjtin vit Milne-Thomson na jep një shije të pikëpamjet e tij në matematikë:

Matematika është për pasojat logjike e propozimet e supozuar, të quajtur sot aksiomat. Kështu të gjithë matematika është një. Dallimi i imagjinuar në mes të "pastër" dhe "aplikuar" është një i panjohur moderne dhe të rreme ndarje në dy pjesë të Ojler dhe Cauchy.

Një tjetër temë e cila ishte e interesuar atë stres. Për shembull ai shkruan ekuacionet Konsistenca për streset në materialet elastike isotropic dhe plastike (1942), dhe theksojnë se në gjysmën e pafund-aeroplan (1947). Ai dha dy leksione në Madrid në 1951 mbi elementet e teorisë elasticitet fundme, leksionin e parë që mbulojnë temat e tensors deformim, stresi, ekuacionet e levizjes, dhe energji. Ai botoi një monografi sistemet e avionit elastike në vitin 1960 dhe kjo u vu re në një përmbledhje që:

[T] ai pastërti të veçantë të trajtimit si dhe saktësinë matematikore do të vënë re.

Dy vjet më vonë Milne-Thomson publikuar një vazhdim të drejtë sisteme Antiplane elastike. Letër e tij përfundimtar Disa aspekte të antiplane theksoj ishte në tema të ngjashme. Këtu është përmbledhje e vet të përmbajtjes të saj:

Probleme të rëndësishme në teorinë lineare e ekuilibrit të trarëve të materialit isotropic elastik zakonisht janë kontaktuar nga gjysmë të ashtu-quajtur-metodë inversi, ku një sistem i thekson ose zhvendosjet e po mendoi dhe më pas verifikohen. Kjo është, megjithatë, e mundur që të shohin në këto probleme në një mënyrë të tillë që supozim është eliminuar dhe mbështetja e vendosur vetëm në kushtet e kufirit. Kështu në rastin e një cilindër pezulluar me aksin e saj vertikale sipas gravitetit, fakti se sipërfaqe anësore dhe të përballet me më të ulët janë shkarkuar mjafton për të zgjidhur problemin. Përsëri në rastin e rrotullim prania e një çift rreth boshtit mjafton për t'i dhënë shpërndarjen e cila çon në zgjidhje. Sipas mendimit tonë edhe shumë vëmendje ka qenë e kaluara dhënë zhvendosjet dhe koeficientët lodhje dhe nuk mjafton për të stresit. Kjo nuk është stresi, lodhje, e cila duhet theksuar!

Milne-Thomson pranuar nderon shumë për arritjet e tij. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Edinburg më 6 mars 1933. Ai u zgjodh edhe Royal Astronomical Society dhe filozofike Kembrixh Society. Në 1952 ai u bë një CBE. Më në fund le të dhënat që ai rreshtoi me vela dhe udhëtimit të huaj si recreations e tij e preferuar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland