Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edward Arthur Milne

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 Feb 1896

Hull, Yorkshire, England

21 Sept 1950

Dublin, Ireland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Arthur Milne ka lindur në Hull ku babai i tij, Sidney Milne, ishte drejtor shkolle e Kishës së Anglisë shkollë. Nëna e tij, Edith Cockcroft, ishte edhe një mësues. Arthur ishte më i vjetër i tre fëmijëve e prindërve të tij, të gjithë djemtë, të gjithë prej të cilëve u bë shkencëtarëve. Familja u vendos në Hessle, pranë Hull, kur Artur ishte nëntë vjeç. Para kësaj ai kishte ndjekur shkollën e atit të tij.

Milne mori pjesë Hymers College (një shkollë të pajisura) në Hull për shkollimin e mesëm dhe nga aty ai fitoi një bursë të hapur në matematikë dhe shkenca natyrore për të studiuar në Trinity College, Cambridge. Kjo ishte një arritje e shquar për jo vetëm që ai të fitojë këtë bursë në 1914, ai fitoi numrin më të madh të shenjave që kishin qenë ndonjëherë dhënë në provim. Në Kembrixh, në tetëmbëdhjetë muaj gjatë të cilit ai studjoi aty, ai ishte i frymëzuar nga Chapman dhe çartur.

Shikimi i dëmtuar Milne e penguar atë nga shërbimi aktiv në Luftën e Parë Botërore Megjithatë, në vitin 1916 ai u bashkua me një ekip pune për balistikë në Anti-Aircraft Seksioni. Meg Weston Smith shkruan në:

1916 braktisi studimet e tij për t'u bashkuar me një ekip inovative hulumtim shqyrton sjelljen e predhave, siguresat etj Përtej prodhimin e matematikës përkatëse, ai fluturoi me avion në fillim, varur mbi të krahut për të marrë lexime e temperaturës dhe presionit, dhe ai mbikqyri shquar statisticien Karl Pearson për hartimin e tabelave të reja pushimit nga puna, bazuar në rezultatet e skuadrës, të cilat janë lëshuar në të gjithë shërbimet e armatosura. Milne gjithashtu rritje të kuptuarit e erës dhe të shëndoshë, në rrjedhën e rafinimit të dëgjuarit e madhe e cila zbulohet binaural bori avion gjatë natës. Sipas kreut ekipit AV Hill, dhe RH Fowler (Me të cilin më vonë bashkëpunoi Milne) Milne ka marrë një arsimim i shkëlqyer në mënyrën se si për të bërë kërkime. Kështu tri vite me ekipin e tij ndoshta renditur në mënyrë të barabartë në rëndësi në edukimin e tij me e Tij dhe gjysmë viti në Kembrixh.

Në 1919 u kthye në Kembrixh Milne por jo me qëllim të përfundimit ose diplomë universitare të tij apo të studiojnë për një doktoraturë. Zgjidhet një anëtar i Trinity College menjëherë pasi ai u kthye në Kembrixh, Milne u emërua asistent drejtor i Observatorit Fizika diellore në Kembrixh në vitin 1920. Ai ka punuar nën drejtor HF tij Newell i cili sugjeroi që ai dhe i kthyer vëmendjen e tij për të punuar në atmosferës yjor.

Punës Milne për atmosferës e yjeve zgjatur më parë punën e bërë nga Shuster në vitin 1905 dhe nga Schwarzschild në vitin 1906. Schuster kishte studiuar transferimin e rrezatimit ku u mori përsipër që nuk thithjen ishte duke u zhvilluar në atmosferë, ndërsa shtetet e ekuilibrit Schwarzschild studiuar për rrezatimin në një atmosferë thithjen. Milne kombinuar dy qasje dhe doli me një ekuacion integrale me interes të madh matematikor i cili njihet tani si ekuacion integrale të Milne.

Në 1922 Milne fitoi çmimin Smith në Kembrixh për një ese të errësuar e gjymtyrë e një disk yjor. Ai llogaritur shumën e errësuar të rrjedhin nga një gjymtyrë të shpërndarjes së energjisë dhënë në spektrin yll, dhe krahasuar me rezultatet e tij teorike me vlerat e njohur për diellin. Ai pastaj studioi problemin inversi i deducing të shpërndarjes së energjisë në spektrin një yll nga errësuar gjymtyrë. Ne kemi përmendur më lart se Milne bashkëpunuar me RH Fowler, ata kanë bashkëpunuar në vitin 1923 në studimin vijave absorbuese në spectra yjor.

Sydney Chapman dha dorëheqjen si profesor i matematikës Beyer aplikuar në Manchester në vitin 1924 në mënyrë që të marrin karrige e matematikës në Imperial College në Londër. Milne ishte emëruar për të pasuar Chapman si profesor i matematikës Beyer aplikuar në Mançester, duke marrë postin e deri në 1925. Ndërsa në Mançester ai vazhdoi kërkimin e tij në ekuilibrin rrezues dhe struktura e atmosferës yjor, dhe punën e tij mbi këto tema çoi në zgjedhjen e tij në një Fellowship of Royal Society. Në 1928 ai pranoi Ball Kryetari dolli në Oksford, duke u bërë bartësit e parë kur ai mori emërimin në janar 1929. Royal Society leksion Bakerian e tij në 1929 mbi Strukturën dhe perde e një Atmosfera yjor shënon fundin e hulumtimit të tij në këtë temë.

Në 1928 Milne Margaret Campbell martuar. Ata kishin dy vajza dhe një djalë, por tragjikisht gruaja e tij vdiq gjatë lindjes së birit. Ai u martua përsëri në 1940, këtë herë për të Beatrice Brevoort Renwick nga Nju Jork. Kjo martesë e dytë të prodhuar një vajzë, por fatkeqësisht vdiq gruaja e tij pesë vjet pas martesës.

Nga e gjithë koha që Milne mori Ball Kryetari dolli në Oksford, ai lëvizi për në një tjetër temë hulumtuese, këtë herë duke studiuar strukturën e yjeve. Drejtimi kryesor i punës së tij në këtë temë është për të dhënë ide të ndryshme nga ato të Eddington. Whitrow shkruan në:

Edhe pse shumë nga kritika Milne për të Eddington 's punë nuk është pranuar në përgjithësi, metodat e tij çoi në zhvillime të rëndësishme ...

Pas rreth tre vjet u përqëndruar në një teori matematikore e strukturës yjor, Milne kthyer vëmendjen e tij në kozmologji. Ai ka zhvilluar një formë të re të relativitetit quajtur relativitetit kinetik, një alternativë për të Ajnshtajnit 's teoria e përgjithshme e relativitetit, e cila gjithashtu u takua me opozitë të konsiderueshme. Megjithatë, puna e tij bërë njerëz mendonin ide e vjetër dhe çoi në qasje të reja të koncepteve themelore të hapësirës dhe kohës.

Libra Milne përfshijnë Termodinamika e Stars (1930), e cila përmban materiale në lidhje me Smith esenë e tij Çmimi diskutuar më lart, Relativiteti, Gravitation dhe World-Struktura (1935), dhe kinetik Relativitetit (1948). Këto ishin të gjitha tekstet e studiuesve akademikëve shkruar për shokët e tij dhe, ndryshe nga shumica e astronomët të tjera të famshme të kohës së tij, ai e ka shkruajtur nuk ka tekste të destinuara për publikun e gjerë.

Milne marrë nderon shumë gjatë karrierës së tij. Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1926 dhe i ftoi që të jap leksion Bakerian saj në vitin 1929. Në 1941 Milne u dha Medaljen Mbretërore të Shoqërisë Mbretërore:

... për hulumtimet e tij në atmosferën e tokës dhe diellit, në kushtetutën e brendshme e yjeve, dhe në teorinë e relativitetit.

Ai ishte Presidenti i Royal Astronomical Society 1943-1945 që janë dhënë medaljen e artë të Shoqërisë së në 1935.

Aftësitë Milne dhe stil si lektor dhe autori janë përshkruar në:

Ai ishte i talentuar sidomos me pushtetin e të shprehurit qartë në fjalën e shkruar, dhe kjo ishte mjaft interesante për të parë dhe dëgjuar atë fillesë rrugën e tij me siguri me hapat e një argument kompleks. Por komplementare në gjerësi e tij e parë ishte një interes të fuqishme në detaje, të cilat nganjëherë për dëgjuesit e tij dobësohet linjat kryesore e ekspozitës së tij.

Sa i përket karakterit Whitrow Milne shkruan në:

Vogël në shtat, Milne ka cilësitë e shquar e mendjes dhe ishte një burim i vazhdueshëm frymëzimi për të tjerët si veten. ... Milne ka përulësi dhe thjeshtësinë e karakterit që shpesh shkon me gjeniale shkencore, dhe ai lindi misfortunes personale me kurajo, dinjitet, dhe bindje fetare.

Në ai është përshkruar si:

... shumë e njeriut, duke ndarë në Xhennete e shtëpisë dhe familjes, e ushqim, dhe të ceremonisë sociale. Lumturia e tij varet shumë nga vullneti i mirë dhe miratimin e kolegët e tij shkencore, në dritën e madhështi i padyshimtë dhe arritjet e tij, në momentet e depresionit ai u gjykua rëndë nga një ndjenjë e paaftësisë.

Si një njeri i ri Milne ka vuajtur nga lethargica encefalit. Ky ishte një lloj pezmatimi i cili përfshiu të gjithë Evropën në një epidemi, pas Luftës së Parë Botërore Milne kontraktuar sëmundje në 1924, dhe kishte bërë një rikthim të mirë nga 1925. Zakonisht lidhur me sëmundje ka lloj simptome Parkinson cilat shfaqen më vonë në jetë, dhe kjo ishte aq me Milne, në të cilin, pasi efektet e shfaqur rreth 1945. Ai pësoi një tjetër tragjedi në këtë vit kur gruaja e tij e dytë Beatrice vdekur. Milne vdiq nga një atak në zemër në Dublin, ndërsa të ndjekur një konferencë të Royal Astronomical Society.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland