Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Friedrich Wilhelm Franz Meyer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Sept 1856

Magdeburg, Germany

11 June 1934

Königsberg, Germany (now Kaliningrad, Russia)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Wilhelm Meyer ndjekur traditën gjermane e kohës në studiuar në një numër i universiteteve të ndryshme. Ai mori pjesë në Universitetin e Leipzig dhe studiuar në Universitetin e Berlinit duke marrë kurse nga Kummer, Weierstrass dhe Kronecker. Ai u dha të doktoraturës së tij në vitin 1878 nga Universiteti i Mynihut.

Meyer paraqiti habilitation e tij të Universitetit të Tübingen në 1880 dhe mësoi atje deri në 1888. Ndërsa në Tübingen ai botoi tezën e tij habilitation arsyetim Apolarität kurven und, eine systematische Voruntersuchung Allgemein zu einer Theorie der linearen Räume në 1883. Kjo punë mbresëlënëse zgjeruar teorinë apolarity si prezantuar nga Reye të gjeometria projektive në dimensione të ndryshme duke përdorur teorinë e kthesa racional. Meyer u emërua si profesor i matematikës në Bergakademie (akademi minierat) në Clausthal-Zellerfeld në malet Harz në 1888. Në tetor 1897 ai shkoi në një karrige në Universitetin e Königsberg ku ai mësoi për 27 vjet derisa në pension në vitin 1924. Në fakt vlen të përmendet se Sommerfeld ishte emëruar për të mbushur kryetar i matematikës në akademinë e minierave në Clausthal-Zellerfeld kur Meyer mbetur në 1897.

Siç tregohet nga tezat që ai ka dërguar për habilitation e tij, titullin e të cilit kemi cituar më lart, interesat Meyer është gënjeshtër në studimin e gjeometrisë algjebrike, kthesa dhe teoria algjebrike projektive invariant. Ekspertizën e tij në teori invariant çuan në një ftesë nga themeluar kohët e fundit gjerman matematike Shoqëria (Deutsche Mathematiker-Vereinigung) për të shkruar një raport mbi subjekt që ai bënte, duke botuar artikullin e tij me mbi 200 faqe gegenwärtigen Bericht über den Stand der InvariantentheorieJahresberichte der Deutsche Mathematiker-Vereinigung në 1892. Raport të paraqitur zhvillimin e subjektit nga mesi i shekullit deri në rezultate të mëdha e Gordan dhe Hilbertit. Artikull Meyer ishte shumë ndikim dhe është përkthyer nga gjermanisht në frëngjisht, italisht dhe polake.

Së bashku me Heinrich Veber dhe Klein, Meyer themeluar Encyclopädie Mathematischen der Wissenschaften. Ky ishte një projekt i madh, i mbështetur nga një numër i akademitë gjermane, duke prodhuar 20 vëllime në mes 1900 dhe 1930. Jo vetëm që Meyer luajnë një rol të madh në planifikimin e këtij projekti, por ai ka kontribuar shumë artikuj studim për të. Në veçanti ai ka shkruar artikuj për teorinë invariant, për sipërfaqet e tretë, dhe sipërfaqet e rendit më të lartë sesa tre. Ai gjithashtu bashkë-autor i një artikull në teorinë e mundshme me H Burkhardt, dhe një artikull në gjeometria e trekëndësh me G Berkhan.

Meyer ishte një matematikan jashtëzakonisht produktive, duke shkruar mbi 130 artikuj dhe mbi 2000 komente për Fortschritte der Mathematik. Ai ishte në gjendje të sjellë të gjithë këtë përvojë të gjerë të mbajnë si një redaktor bërë një punë të jashtëzakonshme në këtë rol. Tij

... dha leksione diskutuar aspektet esenciale të kërkimit matematik në frymën e Klein 's program Erlangen, dhe i dha leksione diskutuar aspektet esenciale të kërkimit matematik në frymën e kohës dhe duke theksuar rëndësinë e identiteteve të thjeshta algjebrike, symmetries e teorisë së grupit, dhe parimet e transformimit si një burim i teorema gjeometrike. [ai] ishte një mësues i shkëlqyer i cili kishte shumë nxënës. Shumica e Lindjes së matematikës mësuesit prusian në fillim të shekullit XX janë trajnuar nga ai.

Meyer ishte i pafat në shumë mënyra që drejtimin në të cilin matematikë zhvilluar la kontributin e tij kërkimore jashtë zakonshëm. Në veçanti Hilbertit 's rezultatet në teorinë invariant ishin aq të fuqishme që i dha fund një kapitull në zhvillimin e subjektit dhe aq shumë kontributet e Meyer-së në këtë zonë janë të pak kujtohet sot. Gjithashtu punën në tezën e tij habilitation shkoi në teoria gjeometrike e Segre manifolds ngritur nga Corrado Segre.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland