Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Franz Mertens

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 March 1840

Schroda, Posen, Prussia (now Sroda, Poland)

5 March 1927

Vienna, Austria

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Franz Mertens studiuar në Berlin me Kronecker dhe Kummer. Në 1865 ai mori një doktoraturë me një disertacion mbi teorinë e mundshme.

Ai ka punuar parë në Krakóv, më pas në Grac, pastaj prej 1894 në Vjenë.

Mertens ishte një teoricien numër i cili është i kujtohet mirë për dëshmi e tij elementare e teorema Dirichlet që shfaqet në librat më moderne. Ai ka punuar në teorinë e numrit analitik dhe algjebër.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland