Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Winifred Edgerton Merrill

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Sept 1862

Ripon, Wisconsin, USA

6 Sept 1951

Fairfield, Connecticut, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Winifred Edgerton Merrill bërë një ndikim të madh në botë mashkull të orientuara të matematikës. Ajo la pas ideale Viktorias që një grua wellborn duhet të qëndrojë në shtëpi, dhe shkoi për arsimim të vazhdueshëm të saj në matematikë për të Ph.D. nivel. Kjo ishte një arritje fantastike dhe Merrill u bë gruaja e parë amerikane për të marrë një Ph.D. në matematikë. Vendosmërinë e saj për të siguruar arsim universitar është një shembull që shumë kanë ndjekur që atëherë.

Merrill ishte lindur më 24 shtator 1862 në Ripon, Wisconsin. Asgjë nuk është e njohur nga prindërit e saj, por ajo mund të supozohet se ata ishin financiarisht të qëndrueshme, si tutorët privat kusht Merrill e edukimit të hershëm. Në 1883 ajo u diplomua me një shkallë të diplomuar nga Wellesley College, Wellesley, Massachusetts.

Pas punës në Harvard, në 1884 Merrill aplikuar, në Universitetin e Kolumbias, në Nju Jork, që do të lejohet për të studiuar matematikë dhe astronomi. Deri në këtë kohë Universitetin Kolumbia ishte një institut vetëm për burrat dhe për shkak të këtij rasti ishte kërkesë fillestare Merrill ishte refuzuar. Megjithatë, me mbështetjen dhe këshillat e Frederick AP Barnard, presidenti i 10-të të Universitetit Columbia i cili ishte një luftëtar për edukimin e grave, Merrill vizitoi secili individualisht administrues i besuar për t'u vetëdeklaruar rastin e saj. Ajo argumentoi pikë që të jetë në gjendje për të studiuar astronomi Merrill kishte nevojë për një teleskop dhe vetëm Universitetin Kolumbia ishte një dhe gjithashtu se Profesor i Astronomi kërkohet një asistent në kohë. Në takimin e ardhshëm të Besuar, ata votuan për të lejuar Merrill për të ndjekur studimet e saj në mënyrë individuale. Punën e saj në fushën e astronomisë matematikore të përfshira në llogaritjen e 1883 orbitën e një kometë. Me përfundimin e kredive të kërkuara, dhe duke shkruar një tezë origjinale që:

... marrë me interpretime të shumta gjeometrike të integrals dhe përkthime dhe marrëdhëniet e sistemeve të ndryshme të koordinatat,

Merrill aplikuar për të besuar, për të dhënë një Ph.D. Merrill Në 1886 u bë gruaja e parë amerikan që do të ipet një dallim të tillë në matematikë, të cilat ajo fitoi cum laude.

Ajo iu ofrua një pozitë si një profesor i matematikës në Kolegjin Smith në 1887, të cilat ajo nuk pranoi, si në atë vit Merrill martuar Frederick Hamilton James Merrill, një i diplomuar në Shkollën e 1885 Kolumbia e Minierave të cilët kanë marrë Ph.D. e tij nga Kolumbia në 1890. Frederick Merrill shërbeu si gjeolog Shtetit të New York-ut 1899-1904. Para vdekjes së tij në vitin 1916, ai kishte qenë edhe drejtor i Muzeut të Shtetit të New York-ut.

Martesa u Merrill nga ndjekja e saj për një karrierë shkencore. Megjithatë, në 1889 ajo u bë një komitet prej pesë njerëz që hartuar propozime që rezultoi në themelet e Barnard College në Columbia në të njëjtin vit. Barnard College ishte institucioni i parë Nju Jorkut laik grave çmimin artet liberale shkallë. Merrill u tërhoq nga fushata e saj kur burri e kundërshtoi, për atë që ai e shihte si të qenët i mbledhjet e komisioneve mbahet në zyrat e njerëzve në qytet.

Merrill mësoi matematikës në disa institucione për disa vite pas diplomimit të saj nga Kolumbia. Në 1906 ajo ka themeluar Shkolla Oaksmere për Vajzat, ndodhet tani në Mamaroneck, Nju Jork. Ajo ishte një shkollë e njohur për të standardeve të larta shkollore, një degë e kësaj shkolle u hap në Paris më 1912. Pas daljes në pension e saj nga shkolla, në vitin 1926, Merrill lëvizur në New York City. Përderisa ajo që jetojnë atje ka shkruajtur artikuj mbi arsimin për botim në revista dhe u bë një drejtues popullor në tema të ndryshme edukative. Për disa vite Merrill shërbeu si një administrues i besuar alumna e Wellesley College.

Frederick dhe Winifred Merrill kishte tre fëmijë. Njëri ishte një vajzë që u martua me Robert Russell Bennett të New York-ut. Djali i tyre i ri ishte Kolonel Edgerton Merrill. Ajo ishte me djalin e saj i madh, Hamilton Merrill, se Merrill jetuar gjatë dy viteve të fundit të jetës së saj. Ajo vdiq më 6 shtator 1951 në Fairfield, Connecticut.

Në përvjetorin e 50-të e diplomimit Merrill nga Wellesley, një portret i saj u paraqit në Kolumbia. Kjo tani varet në Filozofi Columbia's Hall. Mbishkrim poshtë ajo simbolizon arritjen e saj në matematikë dhe kontributin e saj për arsimim të mëtejshëm të grave, ai thotë:

Ajo hapi derën.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland