Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charles Watkins Merrifield

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

20 October 1827

Southwark, London, England

1 Jan 1884

Hove, Sussex, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Charles Merrifield 's nëna ishte Maria Filadelfia Watkins i cili ishte një shkrimtar të artit dhe letërsisë. Ashtu si djalin e saj, ajo meriton një hyrje në Dictionary of Kombëtare Biografia. Charles i ati ishte Gjon Merrifield i cili ishte me origjinë nga Tavistock, Devon, por në kohën që ka lindur Çarls u ushtrimin si një avokat në Londër. Çarls u arsimuar mirë dhe në 1847 ai filloi pune ne Departamentin e Arsimit. Ajo do të jetë e përshtatshme në këtë pikë për të shpjeguar sfond për ngritjen e Departamentit të Arsimit nga qeveria.

Angli nuk e prezantoj organizimin shtetëror të arsimit që në shumë vende. Arsimi ishte konsideruar si një biznes privat, tërësisht në fillim të shekullit të 19-të. Në atë kohë, megjithatë lëviz filloi të bërë për të siguruar një sistem kombëtar arsimor dhe Kisha e Anglisë dhe kishave të tjera mendohet të jenë të organeve më të natyrshme për të ardhur së bashku për të ndërmarrë organizata. Kisha të ndryshme nuk mund të bien dakord për të krijuar një trup të vetëm, kështu që organet e ndryshme ishin ngritur nga Kisha e Anglisë, Kisha Katolike Romake, dhe të tjerët. Shpejt ajo u kuptuan se këto organe nuk ishin deri në detyrë, dhe në 1833 qeveria ka ndihmuar jashtë organeve të ndryshme duke i dhënë atyre në çdo një grant të vogël. Në 1839 një komitet i Këshillit të fshehtë u ngrit për të trajtuar këto grante shtetërore. Qeveria i dha një grant për çdo vit dhe Komiteti gjithashtu mori detyrën e inspektimit shkollave. Tani që shteti po bëhet gjithnjë e më të përfshirë në shkollat e qeverisë ngritur një departament të arsimit në qeveria britanike. Ishte në këtë departament që Merrifield filloi të punojë në 1847, dhe Departamenti i shkoi për t'u bërë Ministria e Arsimit.

Duke trajnuar si avokat, ai hyri profesionit ligjor në janar 1851, por ai nuk praktikohet ligji. Ai u bë një Examiner në Departamentin e Arsimit dhe më 12 tetor 1858 ai u martua me Ellen Elizabeta Nikolls nga Shën Colomb në Cornwall. Mjerisht Elizabeth vdiq kur ata kishin qenë të martuar për dhjetë vjet. Më 4 qershor 1863 u zgjodh për të Royal Society. Kjo ishte forca e disa gazeta të shkëlqyer matematikore në llogaritjen e funksioneve eliptik, e parë e së cilës ishte gjeometri i ekuacionit eliptik të cilën ai i publikuar në 1858.

Ai u emërua sekretar i Institucionit e Arkitektëve Detare në 1864, dhe vazhdoi të veprojë në atë kapacitet për njëmbëdhjetë vitet e ardhshme. Ai lëvizi në Shkollën Mbretërore të Arkitekturës në Detare Jugore Kensington ne 1867. Në fillim ai ishte nëndrejtor shkolle por shpejt emëruar drejtorin e shkollës, duke mbetur në atë pozitë deri në 1873. Interesin e tij në çështjet detare u reflektua në studimin e tij mbi valët e detit që gjeneruar interes aq shumë në Itali se ai i përkthyer ato në italisht veten e tij dhe të botuar ato në Revista Marittima.

Edhe pse asnjë nga gazetat Merrifield ishin të një rëndësie të madhe, megjithatë ai shkroi mbi 100 letra që ai i botuar në revista udhëheqëse. Si një ekspert mbi tavolina dhe interpolation ai shërbeu në komision mbretërore që u ngrit për të vlerësuar Babbage 's motor analitik. Ai ishte gjithashtu aktiv në promovimin e përmirësimeve në mësimin e gjeometrisë qenë një anëtar i Shoqatës për Përmirësimin e mësimdhënies gjeometrike. Ai ishte redaktor i një seri e teksteve shkencore dhe ai kontribuoi në seri volumin teknike Aritmetike dhe matje (1870). Ai gjithashtu mori pjesë aktive në Shoqatës britanike për Avancimin e Shkencës, duke qenë kryetar i një seksionet në Brighton në vitin 1875 dhe përsëri në vitin e ardhshëm në Glasgow.

Së fundi duhet përmendur se Merrifield luajti një rol të madh në shoqëri matematike në Londër, duke qenë zëvendës-president gjatë 1876-8 dhe pastaj president gjatë 1878-80. Pas përfundimit të mandatit të tij si president ai u bë i thesarit të Shoqërisë në nëntor 1880, por sëmundjeje detyruar atë të japë dorëheqjen këtë post. Ai vuajti nga një goditje të vogël në prill 1882 dhe dha dorëheqjen si thesarit në dhjetor të atij viti pavarësisht bën një shërim të arsyeshme. Ai gjithashtu dha dorëheqjen nga funksioni i tij si pedagog në Departamentin e Arsimit, që ka mbajtur këtë post gjatë gjithë jetës së tij të punës. Një goditje e dytë më të rënda në tetor 1883 çoi në vdekjen e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland