Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Luigi Federico Menabrea

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 Sept 1809

Chambéry, Savoy, France

24 May 1896

St Cassin (near Chambéry), France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Luigi Menabrea studiuar inxhinieri dhe matematikë në Universitetin e Torinos, pastaj u bë një inxhinier në ushtri. Ai u bë profesor i mekanikës në Torino dhe në 1842, botoi një letër në lidhje me dhënien e ideve Babbage 's llogaritëse mekanike.

Menabrea filloi një karrierë politike, që pa atë behen italiane, Kryeministri dhe Ministri i Jashtëm në vitin 1867. Gjatë kësaj periudhe të politikës ai ende ka punë të shkëlqyer shkencore, duke i dhënë formulimin e parë e saktë e metodave të analizave structual bazuar në parimin e punës virtuale.

Ai gjithashtu studioi elasticitet dhe parimin e më pak punë. Ai botuar, së bashku me Bertrand JLF, prova e parë e drejtë të këtij parimi në 1870. Castigliano, me të cilin Menabrea ishte në mosmarrëveshje në lidhje me këtë parim, u bë i njohur më mirë për konceptet e punës dhe të energjisë në mekanikes analitike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland