Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Daniel Friedrich Ernst Meissel

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

31 July 1826

Neustadt-Eberswalde, Brandenburg, Prussia

11 March 1895

Kiel, Herzogtum Holstein, Prussia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernst Meissel ka lindur në Neustadt-Eberswalde, një qytet rreth 75 km në verilindje të Berlinit në Brandenburg veriore. Ai mori pjesë Friedrich Wilhelm-Gymnasium në Berlin, duke përfunduar shkollimin e mesëm në 1847. Ai pastaj kaloi tre vjet duke studiuar matematikë në Universitetin e Berlinit që punojnë nën Jacobi. Ai gjithashtu kishte kontakte me Dirichlet i cili po mësonte në Universitetin e Berlinit në kohën Meissel ishte studiuar atje. Doktoraturës e tij ishte marrë nga Halle në 1850 për disertacion quaedam De serie Jacobiana.

Pas marrjes së doktoraturës së tij, Meissel mbetur në Berlin studiuar për kualifikimet e nevojshme për t'u bërë një mësues të shkollave të mesme të matematikës. Ai përfundoi trajnimin e tij rreth prill 1852 dhe u bë një mësues matematike në Bergakademie në Berlin. Ky Akademia ishte themeluar në 1770 nga Mbreti prusian Fridrih II për të trajnuar studentët në mineralogji. Ai gjithashtu mësoi në Bauakademie, Akademia e Arkitektures, e cila kishte hapur në 1836. Akademia ishte strehuar në një ndërtesë të bukur Schinkel projektuar nga arkitekti i njohur Karl Friedrich dhe ndërtuar gjatë viteve 1832-36 në bankë në perëndim të lumit Spree në Berlin.

Meissel majtë Berlin, dhe qëndrimet e tij atje, në 1852 kur ai u emërua si drejtor i Provinzialgewerbeschule Royal në Iserlohn, i cili ndodhet rreth 25 km në jug të Dortmund. Ai e mbajti këtë post deri më 1871 kur ai shkoi në Kiel si drejtor i Knabenbürgerschule. Dy vjet pas marrjes së deri pas shkollën e tij u bë reale, atëherë në 1882 një Oberrealschule. Sot shkolla është quajtur Humboldt-Schule dhe është vendosur në Knooper Weg në Kiel qendrore. Ai ka mbetur në këtë shkollë në Kiel deri në fund të jetës së tij.

Është pak i njohur i jetës private Meissel së. Ne e dimë se ai ishte i martuar dhe kishte të paktën dy djem. Një djalë, W Meissel, ka punuar për Bund Lloyd, Bremerhaven. Sigurisht është e njohur se në 1901 ai ishte i bazuar në Hong Kong dhe ai refloated München vapor i cili kishte drejtuar në rërë në Yap, Caroline Islands. Informacion vetëm për djalin tjetër është tragjike që është raportuar se ai vdiq në një moshë të re, pasi u godit nga një mbledhje.

Punës matematike Meissel e mbulon një numër fushash. Peetre shkruan në:

Interesat e matematike Meissel e mbuluar fushat e mëposhtme: Numri teori (në veçanti, prona të numravekryeministrit), funksionet theta, funksionet eliptik, trigonometri sferike, hidrodinamikë, ekuacionet diferenciale të zakonshme, zgjerimet asymptotic dhe funksionet Bessel. Në veçanti, Meissel ishte një makinë llogaritëse master, dëshmuar nga tavolina ka punuar shumë jashtë dhe llogaritjet numerike gjerë ai kryhet. Këto admirimin shkaktuar ndër bashkëkohësit e tij ...

Ai ka punuar mbi numrin e kryeministrit dhe gjetur, në Vitet 1870, një metodë për informatikë vlerat individuale të π (x), funksioni numërimit për numrin e primes më pak se ose e barabartë me x. Metoda e tij ishte e bazuar në recurrences për funksione të pjesshme sieving, dhe ai është përdorur për të llogaritur π (10 7), π (10 8), dhe π (10 9). Ai gjeti se ka 664.599 primes më pak se 10 7, ka 5.761.455 primes më pak se 10 8 dhe 50.847.478 primes më pak se 10 9. Megjithatë Derrik Lehmer thjeshtuar dhe zgjeruar metoda Meissel e 70 vjet më vonë, dhe tregoi vlera Meissel e π (10 9) ishte shumë i vogël nga 56. Kohët e fundit Deléglise dhe Rivat, duke përdorur një teknikë të bazuar mbi atë të Meissel dhe Derrik Lehmer, tregoi që π (10 18) = 24.739.954.287.740.860. Një pjesë e punës nga Meissel në teorinë numër është diskutuar në.

Përveç punës së tij në primes, Meissel ka teori të tjera të punës numër, përkatësisht në përmbysja Möbius dhe teorinë e ndarëse. Ai gjithashtu shkroi mbi funksionet Bessel, analiza asymptotic, thyerja e dritës në atmosferën e tokës, dhe tre problem trupit. Puna e tij mbi problemin e tre trupi është diskutuar në detaje në.

Aftësi e tij kryesore ishte në llogaritjet numerike dhe manipulimin e shprehjeve të komplikuar. Puna e tij ishte bazuar në matematikë ai mësuar si student dhe ai nuk duket se ka mbajtur deri me zhvillimet e reja. Peetre jep këtë konkluzion në:

Meissel duhet të gjykohet si një matematikan klasike, duke vazhduar një traditë nga një periudhë më parë lidhur me emrat si Euler, Laplace, Lazhandrian, i Gausit, Jacobi, dhe Dirichlet. Puna e tij është e bazuar tërësisht në gjërat që ai mësuar gjatë ditëve të tij studente (para 1850), ndërsa ai duket të ketë qenë injorant të zhvillimeve të reja në analizave të tilla si teoria e funksioneve të një variable komplekse. Në aspekte të tjera ai ishte ... një paraardhës (në teori e funksioneve Bessel, në lidhje me etj Emden e ekuacion). Më tepër ai ishte shumë i aftë në llogaritjen numerike dhe në manipulimin e shprehjeve analitike të komplikuara.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland