Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Emory McClintock

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 Sept 1840

Carlisle, Pennsylvania , USA

10 July 1916

Bay Head, New Jersey, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Emory McClintock shpejt hoqi emrin e tij të parë të "Gjoni" (për të shmangur konfuzionin me babain e tij i cili ishte i njohur si John McClintock) dhe ishte i njohur me emrin e tij mes të "Emory". Nëna e tij ishte Caroline Augusta Wakeman dhe babai i tij ishte Gjon Reverend McClintock. Si dhe si një klerik në Kishën Episkopale Metodist, McClintock Reverend mësohet matematika, greke dhe latine në Dickinson College, Carlisle, Pennsylvania.

Deri në moshën trembëdhjetë, Emory ishte mësuar në shtëpi, atëherë ai ka kaluar vetëm një vit në shkollën e mesme para se të hyjnë në Kolegjin ku babai i tij mësoi. Ai studioi në Dickinson College nga 1854 deri ai hyri në Universitetin Yale në 1856. Masa të Yale u zhvillua për shkak se babai i tij u zhvendos në veri në këtë kohë dhe Emory shkoi me të. Ai studioi më pas në Kolegjin Kolumbia në Nju Jork (Columbia University më vonë) nga 1857 marrjes AB tij në 1859. Në vitin e ardhshëm akademik, 1859-60, ai mësoi matematikës në Columbia College si një mësues privat përpara se të vendosë për të vazhduar studimet e tij në Evropë.

McClintock kaloi gjysmën e dytë të 1860 studiuar kimi në Universitetin e Parisit dhe pastaj në vitin e ardhshëm ai ka studiuar në Göttingen. Pjesa më e madhe kishte ndodh në politikën amerikane gjatë kohës që McClintock kishte qenë në Evropë. Në vitin 1860, Linkoln u zgjodh President dhe ky ka vepruar si një sinjal për shkëputje. Së pari u South Carolina më 20 dhjetor dhe shtetet e tjera jugore ndjekur. Në shkurt 1861, para se të inaugurimit Lincoln, gjashtë shtete krijojnë një qeveri në jug. Nga prill 1861 e luftës civile kishte shpërthyer dhe shkurt 1862 McClintock mendonin se ai kishte të kthehet në mbështetjen e vendit të tij. Nga McClintock kohë u kthye në Shtetet e Bashkuara e Jugut ka paraqitur tashmë rekrutimit dhe Bashkimi u inkurajuar vullnetarë për shërbimin ushtarak, edhe pse ata ende nuk e kishte hedhur rekrutimit. McClintock menjëherë vendosi të vullnetarëve për ushtrinë e Bashkimit dhe iu ofrua një post si një toger i dytë në Inxhinierët topografike. Para se ai mund të marrë postin, megjithatë, ai pësoi sunstroke ashpër që nuk lejoi që ai të bashkohet ushtrisë. Ai ngadalë veten shëndetin e tij gjatë një periudhe mjaft të gjatë.

Ai përfaqësoi Konsulli i SHBA në Angli 1863-1866, kur ai u lidhur me një firmë bankar në Paris gjatë vitit 1867. U kthyer në Shtetet e Bashkuara, ai u bë një ekspert për të kompanisë Jeta Asbury Sigurimi në Nju Jork në 1867, duke e vënë aftësitë e tij matematikore të përdorni të mirë. McClintock martuar Zoe Darlington, bija e Gjon Darlington nga Yorkshire, Angli, më 22 janar 1868, ata kishin një djalë, John, i lindur në vitin 1872, i cili vazhdoi për një karrierë të shquar në ushtria e Shteteve të Bashkuara. Ai shkoi në një pozicion të ndërsjellë Veriperëndimore, Kompani Sigurimi i Jetës Milwaukee në 1871, përpara se të bëhej një ekspert në Kompania e Sigurimeve "Jeta e ndërsjellë në Nju Jork në 1889. Ai u bë zëvendës-president i kompanisë në vitin 1906 dhe ka mbajtur këtë post deri sa ka dalë në pension në 1911. Pasi ka dalë në pension ai ende ka vepruar si një ekspert i konsultimi deri në 1916.

Në fakt McClintock ishte për shumë vite udhëheqës ekspert në Amerikë. Ai publikuar 30 dokumentet në mes 1868 dhe 1877 në pyetje actuarial. Botimet e tij nuk ishin të mbyllur në pyetje në lidhje me politikat e sigurimit jetës megjithatë. Ai botoi rreth 22 letra për tema matematikore. Një gazetë e trajton ekuacionet dallim si ekuacionet diferenciale të rendit të pafundme dhe të tjerët shohin quintic ekuacione algjebrike që janë të shpjegueshëm. Ai botoi një zgjidhje e thjeshtëzuar të kub në 1900 në analet e matematikës. Tjetër punë, Mbi natyrën dhe përdorimin e funksioneve të punësuar në njohjen e mbetjeve katror (1902), botuar në transaksionet e American Mathematical Society, është në mbetjet katror.

Archibald shkruan:

McClintock është i njohur për të kanë shprehur keqardhje që ai nuk kishte ndjekur një karrierë akademike, e cila do të kishin lejuar atë të japë një pjesë të madhe të kohës së tij të kërkimit ... Në këtë drejtim një ai ndoshta do të ketë shkuar larg.

Në 1889 kur McClintock mori postin e tij me actuarial Kompania e Sigurimeve "Jeta e ndërsjellë në New York, New York matematike Shoqëria ishte vetëm vjen në ekzistencë. McClintock u bashkua Shoqërisë në dhjetor 1889 dhe u zgjodh zëvendës-president i Shoqërisë. Në vitin e ardhshëm ai u zgjodh president dhe ai ka dallim për të qenë vetëm kryetar i Shoqërisë për të shërbyer për katër vjet.

Gjatë mandatit presidencial McClintock së, Klain Shoqëria vizitoi dhe bisedoi me jo-trigonometri Euklidiane sferike. Studimi gjithashtu iu drejtua Shoqërisë McClintock gjatë mandatit si president dhe bisedoi në punën e tij me Engel. Kur termi McClintock përfundoi ai dha adresën e para presidenciale në shoqëri në të kaluarën dhe të ardhmen e Shoqërisë:

... ai ishte një ndihmë e madhe në themelimin Buletinin e Shoqërisë Amerikane matematike dhe transaksioneve të Shoqërisë American Mathematical; llogaritë bashkëkohorë kanë sugjeruar se roli i tij nuk ishte i kufizuar vetëm këshilla, por për të zgjeruar edhe për ndihmë financiare ... Është e njohur se ai ka bërë donacione të konsiderueshëm në bibliotekën e Shoqërisë së.

Ndër nderon që McClintock pranuar, shumë ishin për punën e tij matematikore mbi gur e Zgjerimit:

... në "e tij Ese mbi gur e zgjerimit" (1879) ... ai kërkoi të zhvilluar një teori të unifikuar gur e dallimeve fundme dhe njehsim diferencial. Kjo solli ai do ta konfirmojë ekuacionet dallim si ekuacionet diferenciale të rendit të pafund.

Për këtë punë ai mori diploma nderi, duke përfshirë një Ph.D. nga Universiteti i Wisconsin (1884) dhe LL.D. gradë nga Yale (1892) dhe Kolumbia (1895).

Para fund këtë biografi ne duhet të përmendim hobbies McClintock e gjenealogji dhe historisë ushtarake. McClintock:

... ishte në gjendje për të gjetur familjen e tij përmes disa shekuj mbrapa. Një seri e fletoret pasqyruar hulumtim specifik në Baskerville, Kemble, McClintock, dhe Wakeman familjet rekord linjat me origjinë nëpërmjet çdo mbiemri stërgjyshore. Dosjet Disa shënime me dorë për mbiemrat familjar të ndryshme, duke përfshirë Goodyear, Longacre, Lowry, dhe Uard, janë rregulluar alfabetik nga mbiemri ...

Hulumtimet e tij në të Luftës Revolucionare Amerikane dhe George Washington e udhëhequr atë në adresën e Shoqatës Uashington të New Jersey-it. Me vdekjen e tij ai la një dorëshkrim papërfunduar Renia e 1779 në lidhje me kërkimin e tij në jetën e George Washington.

Pas vdekjes së parë Zoe gruan e tij, McClintock martuar Isabella Peshkopi, bija e Peshkopit nderuar James, i New Brunswick, New Jersey.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland